Faiz günah diyip tarihimizin en yüksek faiz sisteminin oluşmasına katkısı bulunan bütün devlet büyüklerine ne diyeyim. Zengini daha zengin yoksulu daha yoksul hale getirip sonra akıl almaz faizler oluşturup yerlinin elindeki doları euro yu bozmadan bekletip dışardan gelenin dolarını tl ye çevirip sonra gelen faiz ile dolar alıp acaip bir kazanç kağısı açtıkları için teşekkür ederiz. Değilmi siz etmiyormusunuz.
Parası olan daha da zengin oluyor ev aldığım için kendimi şanslı hissediyorum çünkü 10 sene sonra artık ev almak mucize olacak gerçi şu an da mucize oldu ama yine bir şekilde alabiliyoruz kendini amorti etme süresi enflasyon yüzünden yine var ama 10 sene de uzun süre hatta 4-5 seneye memurlar ev falan alamaz sıfırdan para ile zor zamanlar ama daha zor zamanlar kapıda
Herkes sizin kadar şanslı değil hocam. Sanırım ev sahibi olmanızda geçmiş yatırımlarınızı da payı vardır çünkü şu an aylık 150 bin lira kazancınız yoksa banka size yüksek miktar kredi vermiyor verse de atıyorum 2 milyon çektiğinizde geri ödemesi herhalde 6 milyondan az değildir. 2 milyona da ev bulabilir misiniz? Ayrıca ayda 150 bin lira kazanan birisini de 2 milyonluk ev tatmin etmez muhtemelen.
Faiz günah diye faiz çekmeyen, faize parasını yatırmayan bir yakın arkadaşım ev alma arefesinde ve mecbur bankadan kredi çekeceğim diyor. Artık ev almak isteyen bankaya düşüyor bir şekilde. Size hayırlı olsun ama çoğu kişi ki buna ben de dahilim hala kirada yaşamak zorundayız.