Zorunlu eğitimin ne olduğu belli cahil vatandaş yaratılması için gereken herşeyi yapıyorlar ancak her aileyi aynı kefeye koyamazsınız okul dışı kurslar vs ile o eksiği kapatmaya çalışıyorlar ee adam daha fazlasını yapamıyor ne yapsın? Temizlik en önemli konulardan biridir covidde görmedik mi?
Hocam bir daldan diğer dala fazlasıyla zıplamaya çok münasip bir konu bu ve bambaşka bir açıdan devam edeceğiz şimdide:)
Hocam aynı kefeye koymaya çalışmıyorum ki
Sizlere toplumsal sürü psikolojisinden bahsediyorum yazdıklarımla. Eksiklikler çok(!) diyebilirizde diyemeyizde. Bakın 8 sene ilkokul+4 sene lise+4 sene de üniversite etti mi 16 yıl eğitim bu süre zarfında herşeyden biraz hiçbirşey tam birşeyler elde edemedik. Hatta ailelerimiz tüm varını yoğunu bizim eksikliklerimizi kapatmaya harcasa bile hep yine bi tık ilerisi olacak. Hep o komşunun çocuğu sizden bizden 5-10 puan fazla almış olacak
Ama gelin beraber bu konunun temeline, gelişmesine ve sonucuna daha farklı bir açıdan bakalım;
Bakın önceki senelerde Maslow piramidinden yazılarımda çok bahsetmiştim. Şuan Abraham Maslow mezarından bizim aile yapımızı görse ters dönerdi yani. Niye mi? Bu adamın teoremi "Fizyolojik, Güvenlik, Sevgi/Ait olma, Saygınlık, Kendini Gerçekleştirme" bu adımları içeriyor ve hemen hemen tipik bir Türk vatandaşının aslına bakarsanız hepsini elde etmiş gibi görürsünüz ama hepsinden çok az sahiptir ve kırılgan bir yapıya sahiptir.
Fizyolojik; Yeme içme, cinsellik, sağlıklı metabolizma gibi şeyleri içerir ki bunları tam anlamıyla yaşıyorum diyen çıkmaz. Aynı ürünün farklı ülkelerde daha sağlıklı üretildiğini görür, müge anlı gibi programlarda insanımızın nasıl çarpık cinsi sapık olduğunu görür, sağlık sorunlarımız için gittiğimiz hastane de tedavi için yeri gelir aylarca sonrası için randevu alırız. Hiç unutmam bundan 7-8 sene önce bir diş kanal tedavisi için devlet hastanesinde bana 4 ay sonrasına randevu verdikleri için dayanamayıp özelde para verip tedaviyi yaptırmıştım.
Güvenlik; Ne barındığımız evimizde tamamen güvendeyiz ki geçen sene ki deprem bizlere bunu çok net gösterdi, ne sokakta giderken güvendeyiz (Manyağın biri kılıcıyla saldırabilir yani!). Ama sözde güvenliğimiz var yani!
Sevgi/Ait olma; Genel olarak bizim büyüklerimizin dönemiyle kıyaslamayıp konunun evlatlarımızı kapsadığı için Z kuşağını net gören birisi olarak diyebilirim ki çorap değiştirir gibi değil nefes alır gibi sevgili değiştirilen bir dönemdeyiz. Yani sürekli mental açıdan kalp kırıklığıyla yaşayabilir ya da aile evinden kaçmak isteyen bir kızla evlenip bazen 3-5 yıl sonra boşanmayla sonuçlanabilir bazen ruhumuz duymadan aldatılmayla sonuçlanabilir. Ya da adam olsun diye zorla bir kız çocuğu serseri itin kopuğun tekiyle evlendirip şiddet görebilir, canına kıyılabilir vs.
Saygınlık; Saygınlığı ne yazık ki bu dönemde yaptıklarımızla değil makamımızla ve ya holiganı olduğumuz oluşumlar sayesinde alabiliyoruz. Ha saygımlığımız oluyor mu oluyor ama bir anda tak diye elimizden alınabilir yani(!)
Kendini geliştirme; İşte dananın koptuğu yer tamda bu hocam ailelerin çocuklarına çizdiği gelecekte bir önceki adımları başarıp en iyi 9-17 arası işe sahip olup burada bir makamınca bir saygısı oluyor iyi kötü bir ailesi 10-15 yaşından büyük bir arabası ve 65'ine geldiğinde 5-10 yaşayacağı bir emekliliği oluyor. Ve son nefesini verirken de yaptıklarını değil yapamadıklarını hatırlayıp derin bir ah çekip bu dünyadan göçüp gidiyor.
Şimdi gel ve de bana tüm aileleri aynı kefeye koyma tamam koymam ama %0.01'i falan koymam o kefeye onun dışında seri üretim bir geleceğimiz oluyor tamamen bozuk bir şekilde. Hiçbirşekilde tam anlamıyla savunulacak bir yeri yok bu düzenin hocam ya da biz bu noktada şunu farklı yapıyoruz diyerek günah çıkartmanında bir manası yok. Hayat 18-20 yaşında başlar ve bizim okullarda aldığımız eğitimle başlamaz gerçek dünyayla başlar. Bunun farkında olanlar ve buna uygun çabalayanlar gerçekten birşeyler başarır.