Videoya biraz baktım ama yarısına kadar bile dayanamadım konuşan elemanın öyle bir ses tonu var ki videolarını izleyenlere helal olsun nasıl dayanıyorlar bu kadar rahatsız edici itici bir tonda konuşmaya. Çok meşhur evrim ağacı bu muymuş? Konuşmasa AI ile seslendirme yaptırsa daha iyiydi.
Türkiye'de ciddi bir uyuşturucu sorunu var ama bunun kaynağına bakınca yine aynı yere geliniyor. Yani kolay kolay bu durum değişmez. Coğrafi konum nedeniyle ticaret yollarının kesişimindeyiz bu açıdan bakınca da bu durum çok normal. Ayrıca burada kriz çıkmaz arayan her istediğini çok rahat bulur.

4 milyon abonesiyle Türkiye’de YouTube denilince akla gelen ilk kişilerden.Ses tonu göreceli elbette kişiden kişiye değişebilir ancak araştırması ve derinlemesine incelemesi güzel oluyor.Yine de bu videoda Çin’i suçlayıcı şekilde kaynaksız sunduğu argümanlar belki başına iş açabilir.Çin’i açık açık uyuşturucu maddeyi Meksika’ya bile isteye göndermekle itham ediyor.Belki doğrudur, bu durum öyledir ama böyle olsa bile bunun doğruluğunu bilmeden kanaldan böyle sunmak doğru değil.
Bunun dışında tehlikenin boyutunu anlamak için güzel görüntüler vardı ayrıca ilk videoyu açtığımda Flakka denilen zombi hapı zannetmiştim.Araştırdığımda Flakka’nın Ksilazin ile karıştırılmış Fentanil olduğunu öğrendim.Yani Türkiye’de Flakka diye satılan şey Fentanil.