Günlük tutmak diyerek bu konuya tek bir açıdan bakmak istemiyorum. Misal okul çağındaki herkesin ortak günlükleri olur o da ders defterleri ki bu günlükler onların bir diğer öğretmenleridir. Çünkü öğrenmek birçok adımdan oluşur;
Birisi anlatır duyarız
Birisi yazar çizer görürüz
Birisi soru sorar beynimizi yoklarız
Karşımıza sınav gelir bildiklerimizi yoklar tazeleriz
ve öğreniriz.
Bu adımlarla birşeyler öğreniriz ama kalıcılığı az olur. Bu adımların yanına birde yazar not tutarız 2'ye katlarız. Önemlidir not tutmak öğrenmek için. Tabi gelelim günlük tutma kısmına genel kanı günlük tutmanın yaşadığımız anılarımızı tarihe not düşmek gibi olduğu ama günlük tutmak aslında yaşadıklarımızı tarihe not düşmek olduğu kadar duygularımızı da oraya ekleriz. Sinirli bir gün geçiririz o satırlarda sinirli duygularımız yer alır. Çok güzel mutlu bir gün geçiririz o dolup taşan mutluluklarımız yer alır. Ve şöyle bir çıkarımda yapayım yazmak, günlük tutmak en güzel yüzleşmedir. Kararsız kaldığınızda beyninizin için samanlık gibi olup bir iğne aradığınızda yazın aklınızdan geçen her düşünceyi satır satır ve onlara da cevaplar yazın daha analitik düşünmenizi doğru çıkarımlar yapmanızı ve doğru kararlar almanızı sağlar. Günlük tutun, ajandanızı tutun ( günlük, haftalık, aylık vs ki gerçekten daha derli toplu yapar sizi) yeter ki yazın birçok alanda sizin için işlerin iyiye gideceğini görüceksiniz.
Tabiki de en güzel günlükcüğü zamanında babam sağolsun ben tutabilmiştim
2023'e mektup! 
Hala içindekileri açıp bakmadım zaman kapsülü misali. Sizde doldurun bir günlüğü ve seneler sonra açıp bakın keşkelerinize, ümitlerinize, mutluluklarınıza, sitemlerinize...