Bitcoin Forum
March 17, 2026, 08:39:49 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Harcanan Sol feeleri geri gelebilir mi?  (Read 89 times)
kizilhare (OP)
Member
**

Activity: 246
Merit: 34

View Profile
November 03, 2024, 05:52:05 AM

Böyle bir şey mümkün olur mu?
Bir de neden olsun benim aklıma pek yatmadı ama yine de içinde çok az bir şey olan cüzdanım ile denedim bir şey gelmedi giden de bir şey olmadı ama Twitter'da bu yazıyı gördüm altında da 10'yakin twit var cevap vermiş bana şu kadar geldi bu kadar geldi vs diye.
Tuzak olabilir mi?

Lachrymose
Legendary
*

Activity: 1918
Merit: 1397

View Profile
November 03, 2024, 11:46:18 AM
Last edit: November 07, 2024, 09:48:32 AM by Lachrymose

dolandirici tabi. o cuzdani bidaha kullanma.

sonradan gelen edit; o kadar cok link fobim var ki cahil oldugum ortaya cikmis. isterse 1000 dolar fee iade etsin ben yine cuzdan baglamazdim.
yenerbatmaz
Sr. Member

Activity: 1456
Merit: 443

View Profile
November 03, 2024, 02:19:00 PM

Neden geri gelsin feeler. Hiç mantıklı değil. Büyük ihtimalle dolandırıcılık dostum dikkatli ol. Cüzdanın içinde varsa başka şeyler yeni cüzdan kur oraya aktar bence

l99l
Hero Member

Activity: 994
Merit: 621

View Profile
November 03, 2024, 02:26:51 PM

Görseli açtım baktım. Dolandırılmak isteyen cüzdanını bağlasın diye bağırıyor görsel. X platformunda benzer birsürü yemleme var dikkat edin uyanık olmaya çalışın.
Sol feeleri neden gelsin en başta mantığınıza oturmuyorsa o işte bir iş vardır. Fazla takılmadan geçin gidin. Smiley

2run
Hero Member

Activity: 1932
Merit: 802

View Profile
November 03, 2024, 05:27:15 PM
Last edit: November 03, 2024, 05:50:57 PM by 2run
Merited by EFS (4)

Harcanan bütün fee'leri geri almak mümkün değil; ancak etkileşime girdiğiniz kontratlara girişte yaptığınız ödemeleri geri almanız mümkün. Bu ücrete rent fee deniyor. Twitter üzerinden link paylaşma nedeni, sizin claim ettiğiniz fee ücretlerinden %10 kazanmaları.

ClaimYourSol sitesini uzun zamandır kullanmadım, bu nedenle önermem; ancak onun yerine daha profesyonel çalışan SOL Incinerator sitesini öneririm.

Sitede Neler Yapabilirsiniz:
• Kullanmadığınız NFT'leri ve tokenleri yakabilirsiniz.
• Spam olarak gördüğünüz NFT'lerini yakabilirsiniz; ancak bunlar sıkıştırılmış (compressed) cNFT'ler olduğundan dolayı herhangi bir bedeli yoktur ve fee olarak geri ödeme alamazsınız.
• Sahibi olduğunuz bir proje varsa Token arzını düşürmek veya elinizdeki tokenleri yakmak için kullanabilirsiniz.
• Etkileşime girdiğiniz ve artık kullanmayacağınız kontratları yakıp fee ücretlerini geri alabilirsiniz.
Burada işlem yaparken select all yapmamaya dikkat edin; aksi takdirde cüzdanınızdaki değerli token veya değerli NFT'leri de yakabilirsiniz. Bu nedenle, yapacağınız işlemi 5 kere kontrol edin ve sorumluluğun size ait olduğunu unutmayın.

Rent fee için kaynak : https://docs.helium.com/tokens/sol-token/#:~:text=Solana%20Accounts%20and%20Rent%E2%80%8B,of%20~0.002%20SOL%20on%20accounts.

Kısacası dolandırıcılık değil ama pek bilinmedik bir yöntem.

https://sol-incinerator.com/

Bir kontratı kapatmanız, tamamen o cüzdanla kontrata erişiminizin engellendiği anlamına gelmez. Örneğin, USDT kontratını kullanmıyorsunuz ve kapattınız diyelim; ihtiyacınız olduğunda, 0.002 SOL ödeyerek yeniden işlemlere açabilirsiniz. Tabii, sürekli kullandığınız bir adres ise bu tarz önemli kontratları kapatmamak daha mantıklı. Hesabı tamamen gözden çıkardıysanız, A'dan Z'ye ne varsa kapatabilirsiniz.
mandown
Legendary
*

Activity: 2590
Merit: 2128

View Profile
November 03, 2024, 08:26:25 PM

Bu olay yeni değil uzun zamandır var forumda konusu bile olacak diye hatırlıyorum cidden harcadığınız sollarin bir kismini iade ediyor. Benzer olay sui de de var token mergelediginizde harcanan sui ler birsekilde geri geliyor mantığını anlayamadım.

yenerbatmaz
Sr. Member

Activity: 1456
Merit: 443

View Profile
November 04, 2024, 09:15:54 AM

Benim aklıma direkt dolandırıcılık geldi ama böyle bir şeyin olduğunu da duymuş oldum.
Solanada feeler zaten düşük. Çok yoğun kullanan geri almak isterse belki ama 3-5 dolar için cüzdanı vermeye gerek yok.
Bana riskli geldi

Pages: [1]
  Print  

Jump to: