Merhaba,
Bildiğiniz gibi Bitcoin 100K Doları zorlamakta.
Herkesin kendince bir tepe fiyat tahmini vardır.
Bu süreçte Bitcoin sahipleri elindeki Bitcoin'leri satıp kâr almak ve bu kârlarını fiyatı düştüğünde tekrar Bitcoin almak için kullanma planında olabilirler. Ben de bu kişilerden biri olarak bir strateji geliştirdim kendimce. Tek bir tepe fiyat tahminleyip Bitcoin'in hepsini o fiyattayken satmak yerine, parça parça satmaya karar verdim. Bunu yaparken de, işlerin ters gitme ihtimaline karşı bir önlem almaya çalıştım.
---STRATEJİ---Konuya örnek BTC mik.:
1 BTCAsla satılmayacak BTC oranı:
%25Boğa sonrası, tepeden düşüşün oranı:
%55 (Bu oran kötü senaryo olarak hesaplandı, daha da düşebilir ve dipten fazla alınabilir riske girilirse).
Satış işlem sayısı: 3
Her türlü kârda çıkabilmemiz için BTC'nin üzerine çıkmaması gereken fiyat: 257.000 bir grafik için. 265.000 diğer grafik için.
Kurallar yukarıdaki şekildedir. Aşağıda 2 adet görsel paylaşacağım. İkisi de benzer stratejidir fakat ikincisinde, 3'üncü satış BTC fiyatı biraz daha arttıktan sonra yapılmıştır çünkü BTC'nin olağanüstü performansı, işin sonunda sahip olduğumuz BTC miktarını azaltabilir. Benim tercihim ama ilk görseldir.
https://ibb.co/zJpjy3jhttps://ibb.co/tLxLqdJGrafikleri okumanızda yardımcı olacak detaylar:Turuncu çizgi, satışlardan elde ettiğiniz kâr ile dipten BTC alışınız sonrasında elinizde toplam mevcut BTC'nizi göstermektedir.
Dikey olarak bakılınca, Mavi çizgi ve Turuncu çizgi verileri birbirleri ile ilişkilidir.
Örneğin; fiyatın 110.000 olduğu durumda, elinizdeki toplam BTC'lerin %40'ını satmış gözüküyorsunuz. Fiyat 110K'dan %55 dip yaptığında satıştan gelen para ile BTC aldığınızda, elinizdeki toplam BTC miktarı 1 iken 1,49'a yükselmiş oluyor.
Hemen sağ tarafındaki dikey çizgiye bakalım, yani 120.000'eFiyat 110.000'den 120.000'e geldiğinde, 1 BTC'nin %25'ini daha satarak toplamda 1 BTC'nin %65'ini satmış oluyoruz, bunu alt çizgide görebilirsiniz. Bunu özellikle belirtiyorum çünkü ilk satıştan sonra, elimizdeki kalanın %25'ini değil, direk olarak 1 BTC'nin %25'ini satıyoruz, o nedenle alt çizgiye "Kümülatif" vurgusu yaptım.
Devam edelim: BTC fiyatı 120.000'den %55 dip yaparsa ve satışlarımızdan gelen parayla BTC alırsak, elimizde mevcut BTC adedi 1,72 olacaktır.
Sonuç olarak: Satış planlarına uyulduğu takdirde ve tepe 257-270 bandını aşmadığı takdirde, BTC nerede tepe yaparsa yapsın kârlı çıkılacaktır.
Eğer olur da fiyat 500.000'lerde tepe yapsa dahi, bu stratejilerin bir zararı olacağını şahsen düşünmüyorum, çünkü o fiyata gelse bile, izleyeceğiniz bu stratejilerle eldeki BTC adedi 0,65 olacak. Bu da demektir ki elinizde hala 325.000 Dolarlık BTC bulunuyor ve daha önemlisi; BTC boğadan boğaya kendisini katlama oranını koruduğunu kanıtladı ve bir sonraki boğada da aynısını yaptığı bir durumla karşılaşmak olasıdır. Yok eğer 120.000 ile tepe yaparsa, ki bence o civarda yapacak, bu durumda elinizdeki BTC'yi %70 katlamış oluyorsunuz.
Eğer şimdiden diğer boğayı düşünüyorsanız, size fikir vermesi açısından paylaşmış olayım. Fakat kimseye de yatırım tavsiyesi vermiyorum, sadece kendi stratejilerimi paylaşıyorum. Bu boğa hariç, diğer boğayla beraber hayatımı kurtaracak para olan en az 500.000 Dolara ulaşmanın ve ulaşmakla kalmayıp bu stratejilerle beraber üzerine çıkabilmenin hiç de zor olmadığı düşüncesindeyim, yeter ki aç gözlü olunmasın.
İlginizi çekerse grafikleri oluşturduğum Excel dosyasını da paylaşabilirim, böylece hesaplamaları ve kaynak tabloyu görebilirsiniz.
İyi & vergisiz günler...