bizim çocuklardan pek de bir şey olmuyormuş anlamış olduk. maça 1-0 geride başladık tamam ama bir devreyi 10 kişi kalmış paraguaya karşı oynadık. gruplar açıklandığında en zayıf halka olarak gözüken takım 10 kişi kalmışken, üstelik gol atamazsak gruptan çıkamayacağımız barizken bu kadar kötü oynanmaz. keşke golü yediğimiz anda izlemeyi bıraksaydım diyorum.
bence avustralya maçı ve paraguay maçı arasında bizimkilerin oynayışı açısından pek bir fark yoktu. iki takım da bizim takımın zaafını bulmuşlar da ona göre oynuyorlar gibiydi. zaten her iki maçta da ilk yarıdan geriye düştüğümüz için karşımızdaki takımın kapalı defans oynamaya devam etmesi en iyi seçeneği oldu.
bakın türkiye hangi rekoru kırmış:
https://x.com/OptaJoe/status/2068198907763454434
sırasıyla 30 ve 32 olmak üzere iki maçta toplamda çektiğimiz 62 şuttan hiçbirisinde gol atamadık. bu kadar denemede gol atamayan ilk takım olmuşuz dünya kupasında. dünyaya rezil olmayı geçtim bence kendimizden utanmalıyız.
ayrıca her iki maçta da %70'ten fazla topa sahip olup, 500 600 tane pas yapmamıza rağmen ceza sahasının içine paslı girdiğimiz birkaç tane adam elediğimiz sağlam hiç pozisyon yok. zaten öyle olsaydı çektiğimiz şutların yarısı savunmalara çarpmazdı.
kısaca çok hevesli başladık en azından benim için çok kırgın bir şekilde elendik. onca reklam çekildi herkesin saçları yapıldı villalar hediye edildi sahada oyun 0. hem kadro hem de teknik ekip sınıfta kaldı. bir 24 yıl daha bekleyelim başka jenerasyon izleyelim bunlardan bir cacık olmaz.