İnsanlar zaten temettü için genellikle 1 yada 2 sene boyunca yatırım yapıyorlar. Bunun sonunda hiç bir şey yapmadan %15 komisyon almak acımasızca değil mi? Gerçi telefon, araba vb. ürünlerde de hiç bir şey yapmadan %200’e varan ÖTV zamları var, neyi eleştiriyoruz ki. Yatırım yapmak için bile devlete vermek gerek. Altın dışında herhalde komisyonsuz bir şey yok diyecektim ki altında da kuyumcular bir şekilde vergi veriyor. Biriktirmek için bile vermek gerekiyor.
Belli bir tutar üstünde işlem yapanlara kuyumcuların kimlik sorma zorunluluğu mu ne gelecekmiş 2025’te. Mahalle arası kuyumcular gerçekten çok acımasız ama öyle sanıyorum ki Kapalıçarşı’da sirkülasyon yoğun olduğu için oradaki makas daha uygun.
İnsanların yastık altına gitmemesini teşvik etmek yerine stopajı arttırarak tam tersine sebep oluyorlar bunlarda zerre beyin yok.
ABD’de böyle zırt pırt verti oranları değişmediği için oradaki halkın çoğu fiziksel altın yerine borsada tutuyor parasını ama bizim ülkenin bir anı öbürünü tutmadığı için insanlar doğal olarak elleyemediğim şey benim değildir prensibine uygun hareket ederek fiziksel altın/dolar tercih ediyor.
Keşke bunları aşabilmiş olsaydık artık.