Her işte bir hayır vardır hocam. Bu olmadıysa altında başka bir sebep olabilir. Bilgisayar mühendisi olsaydınız belki yine iş sorununuz veya başka bir sorununuz olabilirdi. İnsanlar istedikleri kadar paraya sahip olunca bile asıl mutluluğun para olmadığını söylüyorlar. Kendini gerçekleştirebilmek önemli bir şey. Kaçırdığınız fırsatlar belki size başka birşeylere vesile olmuştur.
Ben de hayallerimden bahsedeyim o zaman bir dönem bir işletmecilik yapıyordum. Küçük bir işletmeydi hayalim zincir haline getirip çok para kazanmaktı. İkinci şubeyi açtık ortakla ve sonra ortaktan öyle bir tokat yedim ki hayallerim kursağımda kaldı. Şimdi yine ufak bir işletmeyi kendim yürütmeye çalışıyorum. Hayalim artık iyi bir aile sahibi olmak ve iyi insanlarla karşılaşmak. Elbette hayatımı rahat yaşayacak kadar da para olsa hiç fena olmaz

Mevzu para değildi hocam siz beni anlamamışsınız mevzu sevdiğim işi yapmak istememdi para kazanmayı hiç bir zaman öncelik olarak koymadım ki başarıdan önce para geliyorsa sizin için iyi bir iş sahibi olamazsınız ben işinizi doğru yaparsanız paranın sizi bulacağı kanısındayım ama tabi bu maaşlı çalışan bizler için pek mümkün değil yine de düşünceniz için teşekkürler Allah sizin de hayallerinizi gerçekleştirir inşallah
Ülkemizde pek nadir insan çocukluğunda hayal ettiği işi yapıyor. Çocukluk hayalleri ile gerçekler ve ailenin beklentileri farklı oluyor.
Bir de hayal ettiği bölümü okumayıp sonrasında eğitimini aldığı işten bambaşka işler yapan insanlar var.
Adam doktor, şarkıcı olmuş. Kadın eczacılık mezunu kafe işletmeciliği yapıyor. Adam makine mühendisi, çiftçi olmuş.
Şükür ki bizim eğri doğru en azından bir hayalimiz vardı. Şimdiki çocuklara soruyorum ne okumak istiyorsun meslek seçimin nedir diyorum. Puanım nereyi tutarsa diyor.
2000 den sonra doğanların hali içler acısı.