Bitcoin Forum
March 07, 2026, 12:46:05 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Binance TR'den Saçma Hata - Kira Geliri  (Read 346 times)
ingiltere (OP)
Legendary
*

Activity: 3640
Merit: 1705

View Profile
February 27, 2025, 11:46:11 PM
Merited by SUPERSAIAN (1), Distraction (1)

Binance TR platformundan TL çekimi yapan birçok kullanıcının aldıkları ödemeler kira geliri olarak göründüğü için Gelir İdaresi Başkanlığı herkese SMS atarak kira gelirinizin vergisini ödeyin dedi. Binance TR platformu konuyla ilgili açıklama yaparken hatanın Gelir İdaresi Başkanlığı sisteminden kaynaklı olduğunu savundu.

Bu problem yakında çözülecektir ancak milyonlarca insana böyle bir SMS gitmesi ve insanları panikletmek ne derece doğru? Gelir İdaresi Başkanlığı arka plan kontrolünü düzgün şekilde yapmalıydı. Şu an için yapmamız gereken bir şey görünmüyor. Sistemsel problemi kendileri çözeceklerdir.
varanvaran
Legendary
*

Activity: 1145
Merit: 1025

Bitcoin Trader

View Profile
February 28, 2025, 11:45:38 AM

o değilde kimse Türk borsalarının kripto yatırma ve çekme kısmındaki istenilen ekstra bilgi konusunda birşey dememiş.  Yorum yapmamış ve öyle gözüküyor ki artık devlet sıkı sıkıya borsalara giren paraları sorgulama ayak sesleri geliyor diyor

mandown
Legendary
*

Activity: 2590
Merit: 2120

View Profile
February 28, 2025, 11:57:20 AM

o değilde kimse Türk borsalarının kripto yatırma ve çekme kısmındaki istenilen ekstra bilgi konusunda birşey dememiş.  Yorum yapmamış ve öyle gözüküyor ki artık devlet sıkı sıkıya borsalara giren paraları sorgulama ayak sesleri geliyor diyor

o iş basit abi her türlü otc'den çözülür yapacak birşey yok malesef forumda birde 10 kişi ne var ne yok o yüzden sessizlik normal.

varanvaran
Legendary
*

Activity: 1145
Merit: 1025

Bitcoin Trader

View Profile
February 28, 2025, 12:06:56 PM

doğru söylüyorsun hocam Lokal olarak aktifliğimiz çok kalmadı kategorileri baktığımda hep aynı şeyleri görmekten gına geldi

hele hele pazar alanı tamamen durgun. Bazen konumu uplamaya utanıyorum

mandown
Legendary
*

View Profile
February 28, 2025, 12:32:10 PM

burası artık ben dahil imzacıların yeri oldu 0 10 kişi bile çoğu alt hesaptır forumun değerli olduğu dönem bundan 5 yıl öncesi otc falan olmamasının sebebi belli abi visa kart alıyorsun 100 dolara istediğin gibi harcamanı yap birçok yer artık bu imkanı tanıyor

ingiltere (OP)
Legendary
*

Activity: 3640
Merit: 1705

View Profile
February 28, 2025, 02:15:24 PM

Durumla ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Kamuoyuna duyuru
Özet olarak diyorlar ki biz bir hata yaptık, eğer kira geliriniz yoksa gelen SMSleri dikkate almayın. Binlerce kişiye sahte SMS gönderdikten sonra bir özür bile dilemediler. Devlette liyakatin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlamış olduk.

Onun konusunu da siz açsaydınız. 25 Şubat'ta devreye girdi ama forumda konuşulmadı. Devlet istediği kadar takip etmek için uğraşsın, kamu çalışanları belli bir bilgi birikimine sahip olmadıkça bu işlemleri zor takip ederler.
mandown
Legendary
*

View Profile
February 28, 2025, 02:19:25 PM

Durumla ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Kamuoyuna duyuru
Özet olarak diyorlar ki biz bir hata yaptık, eğer kira geliriniz yoksa gelen SMSleri dikkate almayın. Binlerce kişiye sahte SMS gönderdikten sonra bir özür bile dilemediler. Devlette liyakatin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlamış olduk.

Onun konusunu da siz açsaydınız. 25 Şubat'ta devreye girdi ama forumda konuşulmadı. Devlet istediği kadar takip etmek için uğraşsın, kamu çalışanları belli bir bilgi birikimine sahip olmadıkça bu işlemleri zor takip ederler.

avukatıma sorucam bir dava söz konusuysa yapıştır dicem bakalım ne çıkacak.

Spack17
Sr. Member

Activity: 2184
Merit: 387

View Profile
February 28, 2025, 08:27:25 PM
Merited by Distraction (1)

Ben de Gelir İdaresi Başkanlığından benzer bir sms aldım ancak daha önce binance tr hiç kullanmadım sanırım bu hata sadece binance trden kaynaklanmıyor çünkü çevremde kripto para ile alakası olmayan çok sayıda kişide böyle sms almış.Devlet para kazanmak için her şeyi yapıyor.

Aslında bu konu açıldı ancak konu dışında olduğu için sanırım çok fazla dikkat çekmedi sizin için linkini atayım.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=5533257.0
yenerbatmaz
Sr. Member

Activity: 1456
Merit: 443

View Profile
March 01, 2025, 12:08:28 PM

Bugün paribudan işlem yaptım Binance'ye usdt aktarmak istedim. Basit 3-4 bilgi isyedi kimin hesabına hangi platform vs.
Uygulamadan bunları yapınca devam yazan yere tıklayınca uygulamadan atıyor ve işlemi yapamıyorsun.
Ben de Google yoluyla tekrar girdim ve o zaman oldu..
Uygulamadan olmadı.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: