Bitcoin Forum
December 03, 2016, 09:48:29 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Starting cgminer on a headless Debian machine  (Read 1885 times)
jsnikeris
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
December 22, 2011, 05:42:15 AM
 #1

I'm having trouble getting this setup correctly. cgminer runs fine when I login to the machine using gdm, but if I reboot it and login using SSH, cgminer doesn't recognize my GPU.

$ ./cgminer -n
No protocol specified
[2011-12-22 00:40:38] Error: Getting Device IDs (num)
[2011-12-22 00:40:38] clDevicesNum returned error, none usable
0 GPU devices detected

Also, if I run cgminer w/ an init.d script I have the same problem whether I launch cgminer as root or as a regular user.

I think the problem is that before logging in using gdm, the X server is owned by root. Therefore, cgminer being run as a regular user cannot access X resources like the display.

So, you'd think running cgminer as root would resolve the issue; however, it does not for me.

Any help would be greatly appreciated.

Also, it would be great if I could ask questions like this in the appropriate forum...
1480801709
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480801709

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480801709
Reply with quote  #2

1480801709
Report to moderator
1480801709
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480801709

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480801709
Reply with quote  #2

1480801709
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1480801709
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480801709

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480801709
Reply with quote  #2

1480801709
Report to moderator
1480801709
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480801709

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480801709
Reply with quote  #2

1480801709
Report to moderator
jsnikeris
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
December 22, 2011, 06:19:21 AM
 #2

I don't really want that behavior though. :-/
jsnikeris
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
December 22, 2011, 06:41:46 AM
 #3

Why not it solves all these stupid problems I see people having and it is only a miner with nothing important on it right? So it makes no difference if it has a logged in desktop sitting there doing nothing...

Well, no it's my main desktop computer.

I'm thinking I'll make a user specifically for cgminer, and auto-login w/ that. Then I can just switch users to my real user when I actually sit down in front of the machine.
talvivaara
Member
**
Offline Offline

Activity: 104



View Profile
April 20, 2013, 09:58:15 PM
 #4

Really wished i would'n even need to run the xserver for the opencl and drivers to work. But here's how it is: http://developer.amd.com/wordpress/media/2012/10/App_Note-Running_AMD_APP_Apps_Remotely.pdf

Excuse me, spare a coin for a cyber bum? - BTC: 1KiiToSx5G1ySGrSohvYtTxw5DUjbF7XYc - GET 10% OFF YOUR TRADING FEES FOR A YEAR @ Vircurex (referral link)
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!