Bitcoin Forum
March 26, 2017, 11:17:28 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.14.0  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Starting cgminer on a headless Debian machine  (Read 1918 times)
jsnikeris
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
December 22, 2011, 05:42:15 AM
 #1

I'm having trouble getting this setup correctly. cgminer runs fine when I login to the machine using gdm, but if I reboot it and login using SSH, cgminer doesn't recognize my GPU.

$ ./cgminer -n
No protocol specified
[2011-12-22 00:40:38] Error: Getting Device IDs (num)
[2011-12-22 00:40:38] clDevicesNum returned error, none usable
0 GPU devices detected

Also, if I run cgminer w/ an init.d script I have the same problem whether I launch cgminer as root or as a regular user.

I think the problem is that before logging in using gdm, the X server is owned by root. Therefore, cgminer being run as a regular user cannot access X resources like the display.

So, you'd think running cgminer as root would resolve the issue; however, it does not for me.

Any help would be greatly appreciated.

Also, it would be great if I could ask questions like this in the appropriate forum...
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1490570248
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1490570248

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1490570248
Reply with quote  #2

1490570248
Report to moderator
jsnikeris
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
December 22, 2011, 06:19:21 AM
 #2

I don't really want that behavior though. :-/
jsnikeris
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8


View Profile
December 22, 2011, 06:41:46 AM
 #3

Why not it solves all these stupid problems I see people having and it is only a miner with nothing important on it right? So it makes no difference if it has a logged in desktop sitting there doing nothing...

Well, no it's my main desktop computer.

I'm thinking I'll make a user specifically for cgminer, and auto-login w/ that. Then I can just switch users to my real user when I actually sit down in front of the machine.
talvivaara
Member
**
Offline Offline

Activity: 104



View Profile
April 20, 2013, 09:58:15 PM
 #4

Really wished i would'n even need to run the xserver for the opencl and drivers to work. But here's how it is: http://developer.amd.com/wordpress/media/2012/10/App_Note-Running_AMD_APP_Apps_Remotely.pdf

Excuse me, spare a coin for a cyber bum? - BTC: 1KiiToSx5G1ySGrSohvYtTxw5DUjbF7XYc - GET 10% OFF YOUR TRADING FEES FOR A YEAR @ Vircurex (referral link)
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!