Bu işler taaa muhtarlıktan başlıyor. Yerine göre ama. Benim arkadaşımın arkadaşı muhtar oldu. Yaşı da genç sayılır. Sene başında gördüm adam özel plakalı Mercedes arabası var. Modeli de yüksek. Muhtar maaşı ne ki Mercedes arabası oluyor. Aileden de bir şey yok.
Bu illaki rüşvet alma vs değil belki ama nüfuzunu kullanma ikili ilişkiler vs sonra paraya illaki dönen bir durum.
Elazığ'ın tamamında yolsuzluk olsa haberlere dahi çıkmaz ama İstanbul'da en az nüfuslu belediyesinde bile haber olur.
Bu halka bir konu da hak veriyorum "O gelse yemeyecek mi?"
sistem siyasetçileri başıboş bırakacak şekilde dizayn edilmiş. son sistem değişikliği ile bu iyice perçinleşmiş durumda.
bakmayın muhalefetin "bunlar çalıyor" vs. dediğine.
ülkemizde siyasiler siyasete girmek için milyonlar harcıyor, acaba neden?
herkes durumdan memnun, bunlar çalıyor demeleri de etik olmadığından değil. kendiler de masaya geçsin diye geçici halk desteği. bir o işe yarıyoruz çünkü.
vatandaş olarak herkes kendi hırsınızı kolladığı sürece bir yere varamayız.
son olaylarla bile onlara hizmet ediyoruz.
celladımıza aşık iken bu boyun eninde sonunda gider..
bugün yapılan gösterilerle gerçekten bir şeyler değişmesi amaçlanıyorsa bu çok zor. sadece diğer hırsıza yol açar...
mevcut siyasi yapıları yanına almadan hepsinin karşısında duruş ile daha real sonuçlar alınır diye düşünüyorum.
öteki türlü kendi hırsızını şuursuzca savunursun, öteki hırsızın yandaşları da karşında yer alır.
isimler değişir ama durum hiç bir zaman değişmez.
kökten değişim var olan düzeni tümüyle reddetmekten geçer.