Elbette riskleri barındırsa da total miktarın yanında %2 kabul edilebilir bir sayı. Zaten fiyat günden güne arttığı için artık daha az sayıda toparlayacaklarını düşünüyorum. Şimdi 82 bin dolar bitcoin ve ortalamaları 66 bin dolarsa adet başı 16 bin dolar karları var ve bu rakam onların kârlılığı adına önemli, beklentileri adına daha önemli. Beklentilerini düşünürsek şimdiki 82 bin dolar satış yeri sayılmaz. Sanırım beklentileri 200 bin dolar ve üzeri olmalı.
Yok be hocam %2 az değil bir anda satış koyduklarını düşünsenize baya dump yapar herhalde piyasada kaldı ki zaten satoshiye ait milyonlarca bitcoinin de hareketsiz olduğunu düşünürsek oranları %2’den fazla bence en az %4 civarında piyasadaki bitcoinlerin içindeki orana sahip strategy oransal olarak çok yüksek bana göre

şu an bütün bitcoinlerin dağılımı yaklaşık olarak bu şekilde. kaybolan bitcoinler ve satoshi'nin hiç dokunmayacağını varsaydığımız bitcoinler var, ayrıca daha kazılmamış bitcoinler de var. şu anda strategy'nin 500 bin civarı bitcoini toplam arzın yaklaşık %3'ünü oluşturuyor.
aslında hepsini satsalar bile normalde bitcoinin fiyatı pek sarsılmaz. ama bu olay çok büyük bir etki yaratacağı için satış sadece onunla kalmaz, bu yüzden büyük düşüş olur. düşünsenize, 5 yıldan fazladır hiç bitcoin satmayan, sadece alım yapan bir şirket bir anda toplam arzın %3ünü oluşturacak devasa miktarda bitcoini satıyor. bu çok büyük panik oluşturur, ama sonunda muhtemelen en aşağılardan yine toplarlar.
ben yine de strategy'nin yakın zamanda bitcoin satacağını sanmam.