Bitcoin Forum
August 04, 2026, 06:18:07 AM *
News: COLDCARD users only: critical vulnerability risks funds stored on COLDCARD devices; immediate action required

Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: Yeni trafik cezası düzenlemeleri  (Read 418 times)
Phoenix Anka
Legendary
*

Activity: 1736
Merit: 1109

View Profile
February 28, 2026, 05:50:43 PM

Tartışma sırasında aracından inen sürücüye 180 bin lira ceza kesilmiş.

https://x.com/Haber/status/2027708196064829823

Artık arabada kamera bulundurmak gerçekten bir zorunluluk haline geldi diyebilirim. Daha şehir içinde bile böyle şeyler yaşanıyorken bir de şehirlerarası ulaşımda biriyle tartıştığınızı düşünün. Kimse kimin aracında neler olduğunu karşısındakinin nasıl bir insan olduğunu bilmiyor. Bir şey olursa da aracından inmeyi kimseye tavsiye etmem böyle durumlarda davalık vs. olmanız durumunda kamera hem hayatınızı hem cebinizi hem sicilinizi kurtarabilir.
Kamera satışlarında patlama olacak hocam. O yüzden şimdiden almak lazım aslında kamera. Biliyorsunuz ki bir şeye talep olunca Türkiye’de o ürünün fiyatı fahiş oranda artar. Bu yüzden fahiş oranda artışa bakarsak erkenden almak cebe kazanç. Arabadan da inip saldıranın 180 bin lirası gitsin 60 gün de ehliyete el konulsun. Böyle sıkıntılı tipler başka türlü iflah olmaz. Adliye salıyor ama 180 bin lirayı gören daha da saldırmaz.

kriminall
Hero Member

Activity: 1778
Merit: 574

View Profile
February 28, 2026, 07:05:04 PM

Yeni trafik cezaları baya caydırıcı olacak gibi görünüyor. 200 binler, 180 binler havada uçuşuyor. Çok sert trafik kuralları başladı. Otobanlardaki hızlara da dikkat etmek gerekiyor çünkü eğer otobanlarda radara yakalanırsa ceza çok yüksek miktarları buluyor. Bu kadar parayı vermemek için ve sağlığımız için hızlara ve kurallar uyalım.

CLS63
Legendary
*

Activity: 2548
Merit: 1940

View Profile
March 04, 2026, 09:43:48 PM

Yeni trafik cezaları baya caydırıcı olacak gibi görünüyor. 200 binler, 180 binler havada uçuşuyor. Çok sert trafik kuralları başladı. Otobanlardaki hızlara da dikkat etmek gerekiyor çünkü eğer otobanlarda radara yakalanırsa ceza çok yüksek miktarları buluyor. Bu kadar parayı vermemek için ve sağlığımız için hızlara ve kurallar uyalım.

Evet ben de ondan bahsedecektim. Uzun zamandır şu yeni cezalar yürürlüğe ha girdi ha girecek derken nihayet uygulama başladı. Geçen hatta bir kişiyi trafikte aralarına alıp döven birkaç kişilik bir gruba toplam 1 milyon liranın üzerinde ceza kesilmiş. Araçtan inme vakalarına da 180 bin lira + cezalar uygulanmaya başlandı. Bu arada yeni hız cezaları daha katı olmuş. Yüzde hesabı kaldırılıp hız miktarı aşımına göre karar veriyorlar ve aralıklar çok kısa. Cezalar da katlanarak artıyor ve eskisinden daha büyük paralar ödenecek artık.

███████████████████████████
███████▄████████████▄██████
████████▄████████▄████████
███▀█████▀▄███▄▀█████▀███
█████▀█▀▄██▀▀▀██▄▀█▀█████
███████▄███████████▄███████
███████▀███████████▀███████
████▄██▄▀██▄▄▄██▀▄██▄████
████▄████▄▀███▀▄████▄████
██▄███▀▀█▀██████▀█▀███▄███
██▀█▀████████████████▀█▀███
.
.Duelbits..REWARDING, BEYOND LIMITS...
█████████████████████████
███████████▀▀░░▀█▄░░▀████
████████▀░░░░░░░░▀█▄░████
███████░░░░▄▄░░▄░░░▀█████
██████░░░░░▀▀▄██▀░░░░████
█████░░░██░▄██▀▄▄░░░█████
████░░░░░▄██▀░░▀▀░░██████
█████▄░░▀█▀░██░░░░███████
████░▀█▄░░░░░░░░▄████████
████▄░░▀█▄░░▄▄███████████
█████████▀░░▀░███████████
████████░░░▄░█░██████████
███████████▌▐██░█████████
███████████░███▌▐████████
██████████░█████░████████
██████▀░▄░▀███▀░▄░▀█████
█████░▄▀░░░░█░▄▀░░░░█████
█████░░░░░░░█░░░░░░░█████
██████▄░░░▄███▄░░░▄██████

PLAY NOW  
Mustang Shelby
Legendary
*

Activity: 1470
Merit: 1037

View Profile
March 04, 2026, 10:32:25 PM

Evet ben de ondan bahsedecektim. Uzun zamandır şu yeni cezalar yürürlüğe ha girdi ha girecek derken nihayet uygulama başladı. Geçen hatta bir kişiyi trafikte aralarına alıp döven birkaç kişilik bir gruba toplam 1 milyon liranın üzerinde ceza kesilmiş. Araçtan inme vakalarına da 180 bin lira + cezalar uygulanmaya başlandı. Bu arada yeni hız cezaları daha katı olmuş. Yüzde hesabı kaldırılıp hız miktarı aşımına göre karar veriyorlar ve aralıklar çok kısa. Cezalar da katlanarak artıyor ve eskisinden daha büyük paralar ödenecek artık.
Bence çok iyi oldu. Artık cep telefonu ile arabaya saldıranları görmeyeceğiz yada görürsek yüklü cezalar ile karşılaşacaklar. Bu insanı ancak parasıyla terbiye edersiniz. Para cezası yedikten sonra süt dökmüş kediye döner bunlar. Bu yüzden bu çok güzel oldu. Artsın daha da artsın böylelerine cezalar.

Bu arada yüzde müzde kafa karışacak hız olaylarına biraz zor alışacağız ama diğer konular on numara olmuş.

ILuckyGuyI
Hero Member

Activity: 2898
Merit: 663

View Profile
March 05, 2026, 06:38:04 PM

Millet hala birbirine dalaşmaya devam ediyor trafikte. Ya hala yeni yürürlüğe giren cezalardan haberleri yok ya da umurlarında değil artık hiçbir şey. Araçtan inip birbirine saldıran tiplere az bile bu para cezası. Üzerine ehliyetlerine de temelli el koyulmalı bence. Trafik adabı diye bir şey vardır. Herkes kurallara uymasını bilecek. Yok işte birisi hatalı sollama yapmaya çalışır abidik gubidik yerlerden sonra yol alamayınca sinirlenip hemen saldırıya geçer. Mağara adamı mısınız kardeşim?

R

▀▀▀▀▀▀▀██████▄▄
████████████████
▀▀▀▀█████▀▀▀█████
████████▌███▐████
▄▄▄▄█████▄▄▄█████
████████████████
▄▄▄▄▄▄▄██████▀▀
LLBIT|
4,000+ GAMES
███████████████████
██████████▀▄▀▀▀████
████████▀▄▀██░░░███
██████▀▄███▄▀█▄▄▄██
███▀▀▀▀▀▀█▀▀▀▀▀▀███
██░░░░░░░░█░░░░░░██
██▄░░░░░░░█░░░░░▄██
███▄░░░░▄█▄▄▄▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
▀████████
░░▀██████
░░░░▀████
░░░░░░███
▄░░░░░███
▀█▄▄▄████
░░▀▀█████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
░░░▀▀████
██▄▄▀░███
█░░█▄░░██
░████▀▀██
█░░█▀░░██
██▀▀▄░███
░░░▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
||.
|
▄▄████▄▄
▀█▀
▄▀▀▄▀█▀
▄░░▄█░██░█▄░░▄
█░▄█░▀█▄▄█▀░█▄░█
▀▄░███▄▄▄▄███░▄▀
▀▀█░░░▄▄▄▄░░░█▀▀
░░██████░░█
█░░░░▀▀░░░░█
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
▄░█████▀▀█████░▄
▄███████░██░███████▄
▀▀██████▄▄██████▀▀
▀▀████████▀▀
.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
░▀▄░▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄░▄▀
███▀▄▀█████████████████▀▄▀
█████▀▄░▄▄▄▄▄███░▄▄▄▄▄▄▀
███████▀▄▀██████░█▄▄▄▄▄▄▄▄
█████████▀▄▄░███▄▄▄▄▄▄░▄▀
███████████░███████▀▄▀
███████████░██▀▄▄▄▄▀
███████████░▀▄▀
████████████▄▀
███████████
▄▄███████▄▄
▄████▀▀▀▀▀▀▀████▄
▄███▀▄▄███████▄▄▀███▄
▄██▀▄█▀▀▀█████▀▀▀█▄▀██▄
▄██▀▄███░░░▀████░███▄▀██▄
███░████░░░░░▀██░████░███
███░████░█▄░░░░▀░████░███
███░████░███▄░░░░████░███
▀██▄▀███░█████▄░░███▀▄██▀
▀██▄▀█▄▄▄██████▄██▀▄██▀
▀███▄▀▀███████▀▀▄███▀
▀████▄▄▄▄▄▄▄████▀
▀▀███████▀▀
OFFICIAL PARTNERSHIP
SOUTHAMPTON FC
FAZE CLAN
SSC NAPOLI
LGD2Business
Legendary
*

Activity: 3332
Merit: 1846

View Profile
March 05, 2026, 09:46:15 PM

Bazı düzenlemeler iyi olmuş emniyet şeridinden giden hıyarlara yapıştır cezayı kırmızı ışıkta geçene ehliyetsiz kullanana alkollü sürene bunlar herkese tehdit oluşturuyor. Kavga için inene acıma şehir içi 50 km sınırda 100le gidene ver cezayı. Ama bazı maddeler var ki olacak iş değil. Kaç gündür yasal ses sistemlerini sökmek zorunda kalan insanları görüyorum. Gerçekleşmemiş bir olay için cezalar yazılmaya başlandı. Aracın kadranında 300 var diye 300le gitmiyorken nasıl ceza yemiyorsan ses sistemi var diye de ceza yememelisin. Ama önüne gelene modifiyeli diye ceza yazmaya başlamışlar. Bu saçmalık acilen durdurulmalı. Kanunu doğru düzgün yazamıyorlar ondan sonra polisle vatandaş karşı karşıya geliyor.
Bu konuda Aykut Kaya dışında konuşan duymadım muhalefetin artık halkın sesine kulak vermesi ve bu iktidara ders vermesi gerekiyor. Ülkeyi babalarının çiftliği gibi yönetiyorlar böyle olmaz.

karabiber
Hero Member

Activity: 2156
Merit: 972

View Profile
March 06, 2026, 08:35:01 AM

Araç kişiselleştirmelerine abartı bir şekilde ceza yazılmaya başlandı. Ses sisteminin çevreye aşırı bir zararı yoksa kime ne zararı olacak. Günümüzde araçların ortak üretim altında üretildiğini düşünürsek dandik malzemelerle üretiliyor. Ses sistemleri de o kadar kötü ki en azından kaliteli bir sesle müzik dinlemek bile cezaya tabi oldu.

Ayrıca cezalar o kadar abartıldı ki orijinal sistemlere bile ceza yazılır oldu. Mesela BMW 3.35i aracın orijinal egzoz sistemine ceza yazıyorlar. Ula araba 300 üstü beygir 3 litrelik çift turbolu bir otomobil. İ20N ilk çıktığı zamanlar yine egzoz sistemine ceza yazıyorlardı da kullananlar servisten yazı aldı da öyle çözdüler ceza işini. Yani bu ceza işleri o kadar berbat bir hal aldı ki insanın araç kullanası gelmiyor.

mandown
Legendary
*

Activity: 2730
Merit: 2242

View Profile
March 06, 2026, 08:45:32 AM

Abartı falan yok içimin yağları eriyor.

Hastası olan var çocugu olan var bebeği olan var gecenin yarısında egsoz patlatanlar mı ararsın neler neler yapanlar var gecenin yarısında yükses seste müzik dinleyenmi ararsın.

Araç kişiselleştirmelerine abartı bir şekilde ceza yazılmaya başlandı. Ses sisteminin çevreye aşırı bir zararı yoksa kime ne zararı olacak. Günümüzde araçların ortak üretim altında üretildiğini düşünürsek dandik malzemelerle üretiliyor. Ses sistemleri de o kadar kötü ki en azından kaliteli bir sesle müzik dinlemek bile cezaya tabi oldu.

Ayrıca cezalar o kadar abartıldı ki orijinal sistemlere bile ceza yazılır oldu. Mesela BMW 3.35i aracın orijinal egzoz sistemine ceza yazıyorlar. Ula araba 300 üstü beygir 3 litrelik çift turbolu bir otomobil. İ20N ilk çıktığı zamanlar yine egzoz sistemine ceza yazıyorlardı da kullananlar servisten yazı aldı da öyle çözdüler ceza işini. Yani bu ceza işleri o kadar berbat bir hal aldı ki insanın araç kullanası gelmiyor.

Bu olayalarda aslında mahkemeyle iptal edilebilir  memurun elinde ses için bir desibel ölçer yok kafasına göre ceza yazıyor ama keyfe keder hareket edip çevreyi rahatsız edenlere bu cezalar az bile.

Vaeldraux
Member
**

Activity: 196
Merit: 60

View Profile
March 22, 2026, 03:26:22 PM

Ben mesela arabadan indim fakat arabamın önündeyim adamla uzaktan konuşuyorum yine de ceza yiyecek miyim anlamadım?
Benim bildiğim kavga amaçlı arabadan inmek ceza yani arabadan inip diğer kavga ettiğiniz kişinin üstüne yürüdüğünüz zaman cezaya giriyor.konu başlığında atılan fotoğrafta öyle yazıyor yanlış mıyım?
Lethobios
Member
**

Activity: 144
Merit: 15

View Profile
March 22, 2026, 04:33:56 PM

Ben mesela arabadan indim fakat arabamın önündeyim adamla uzaktan konuşuyorum yine de ceza yiyecek miyim anlamadım?
Benim bildiğim kavga amaçlı arabadan inmek ceza yani arabadan inip diğer kavga ettiğiniz kişinin üstüne yürüdüğünüz zaman cezaya giriyor.konu başlığında atılan fotoğrafta öyle yazıyor yanlış mıyım?
Kavga etmek için inmediysen sadece akan trafikte arabadan indiğin için ceza yersin o da hafif bir ceza.Onu da adamın elinde video kaydı varsa yersin.Polis arkadaşlar varsa daha iyi bilir ama ben öyle biliyorum.
jakdanyel
Sr. Member

Activity: 1974
Merit: 363

View Profile
March 22, 2026, 05:33:49 PM

Valla şu yeni trafik cezalarının yürürlüğe girmesi 10 numara oldu. Nihayet sürücüleri daha caydırıcı cezalara sahibiz. Hala aracından inip başka bir sürücüye saldıranlar oluyor görüyoruz. Onların da artık ya yeni cezalardan haberi yok ya da onu göze alıyor bilmiyorum. Fakat trafikte artık benim fark ettiğim şu ki insanlar aracından inmeden önce daha çok düşünüyor. Mağara adamlarının kavga çıkarmasından bıkmıştık. Cezalar ne kadar sıkı olursa böyle sürücüler de o kadar yola gelir.

███████▄▄███▄███▄
███▄▄████████▌██
▄█████████████▐██▌
██▄███████████▌█▌
███████▀██████▐▌█
██████████████▌▌▐
████████▄███████▐▐
█████████████████
███████████████▄██▄
██████████████▀▀▀
█████▀███▀▀▀

▄▄▄██████▄▄▄███████▄▄▄
███▌█████▀███▌█████▀▀███████████▄▄▄▄▄▄▄▄
███▌█████▄███▌█████▄███▐███████████████████▄
▐████████████▀███████▄██████████▀▀▀▀▀▀▀▀████▀
▐████████████▄██▄███████████▌█████████▄████▀
▐█████████▀█████████▌█████████████▄▄████▀
██████████▄███████████▐███▌██▄██████▀
██████████████▀███▐███▌██████████████████████
████▀██████▀▀█████████▌███▀▀▀▀███▀▀▀▀▀▀▀████▌

█████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

P R E M I E R   B I T C O I N   C A S I N O   &   S P O R T S B O O K

█████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

█▀▀

▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
98%
RTP

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

▀▀█

▀▀▀

█▀▀

▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
HIGH
ODDS

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

▀▀█

▀▀▀

██████
██
██
██
██
██
██
██
██
██▄▄▄▄
▀▀▀▀▀▀

███████████████████████████████

PLAY NOW

███████████████████████████████

██████
██
██
██
██
██
██
██
██
▄▄▄▄██
▀▀▀▀▀▀
cakir1
Sr. Member

Activity: 560
Merit: 252

View Profile
March 22, 2026, 08:16:03 PM

Cezaları çok bulan, yanlış bulan insanların taleplerini hiçbir zaman anlamıyorum. Bir toplum sözleşmesi konuşması gibi olmasın, ama cezalar var, diyelim ki ceza 180k falanda değil, 100 milyon lira, ölene kadar cezayı her ay ödeyeceksin dediler, çok ağır koşullar koydular, hatta hapse atıp ağır işlerde çalıştırdılar vs, konu bu değil, meblağ hiç değil.

Benim anlamadığım, olay zaten SUÇ İŞLEMEYİN demek değil mi? Bakın bu yanlış, bunu yaparsanız kanunları çiğnemiş oluyorsunuz denilen bir şey için "ama çok" demek saçma değil mi? Çok basit bir çözüm ile, kanunlara uyarsak, ceza ödemeden hayatımıza devam etme seçeneği varken, yok ben kanunlara uymayacağım, cezayı daha az yapın demek, ne kadar mantıklı?

Ben iktidarı çok seven biri olarak bilinmem, ama ellerine kollarına sağlık, hatta daha sıklaştırsınlar , ülkenin dört bir yanında polisler her sokağa dağılsın, hazineye para dolar, vergiler bir müddet artmaz bu sayede, bence müthiş bir yöntem. Hatta yetmez, kanunların zorla uygulatılması her konya sıçramalı, kaçak kat yapanlar, ve deprem bölgesinde yaşayan bir ülke olarak yapılan apartmanların harçları ve demirleri ile oynayanları hesaba katarsak, birde bütün yapılan bu inşaatlara bakılsa kim bilir ne cezalar çıkar, yemin ediyorum devlet 2 sene vergi almaz bizden o gelen paralarla.
Phoenix Anka
Legendary
*

Activity: 1736
Merit: 1109

View Profile
March 22, 2026, 10:54:26 PM

Çakır, bolu da belediye başkanı araçtan izmarit atanları tek tek tespit edip ceza yazdırdı, halk cumhurbaşkanına seslendi yere bir şey atamıyoruz bizi kurtar diye Grin

Bizim halkımız adam olmaz. Söze gelince mangalda kül bırakmazlar, temizlik imandan gelir ama sadece söze gelince. İcraatte ceza kesme bana diyor. Diğer yandan para cezaları artmazsa engel olmayacak hiç bir şeye bu gerçek de var.

Pages: « 1 [2]  All
  Print  

Jump to: