|
March 22, 2026, 08:16:03 PM |
|
Cezaları çok bulan, yanlış bulan insanların taleplerini hiçbir zaman anlamıyorum. Bir toplum sözleşmesi konuşması gibi olmasın, ama cezalar var, diyelim ki ceza 180k falanda değil, 100 milyon lira, ölene kadar cezayı her ay ödeyeceksin dediler, çok ağır koşullar koydular, hatta hapse atıp ağır işlerde çalıştırdılar vs, konu bu değil, meblağ hiç değil.
Benim anlamadığım, olay zaten SUÇ İŞLEMEYİN demek değil mi? Bakın bu yanlış, bunu yaparsanız kanunları çiğnemiş oluyorsunuz denilen bir şey için "ama çok" demek saçma değil mi? Çok basit bir çözüm ile, kanunlara uyarsak, ceza ödemeden hayatımıza devam etme seçeneği varken, yok ben kanunlara uymayacağım, cezayı daha az yapın demek, ne kadar mantıklı?
Ben iktidarı çok seven biri olarak bilinmem, ama ellerine kollarına sağlık, hatta daha sıklaştırsınlar , ülkenin dört bir yanında polisler her sokağa dağılsın, hazineye para dolar, vergiler bir müddet artmaz bu sayede, bence müthiş bir yöntem. Hatta yetmez, kanunların zorla uygulatılması her konya sıçramalı, kaçak kat yapanlar, ve deprem bölgesinde yaşayan bir ülke olarak yapılan apartmanların harçları ve demirleri ile oynayanları hesaba katarsak, birde bütün yapılan bu inşaatlara bakılsa kim bilir ne cezalar çıkar, yemin ediyorum devlet 2 sene vergi almaz bizden o gelen paralarla.
|