Eczacılık ta artık sıradan meslek oldu. Şuan o bölüm kapatılsa alttan kimse gelmese herhalde mevcut eczacılar 50 sene daha götürür. Zaten yetişen kalfalar mesleği devam ettirir.
Bu şekilde olan bir diğer meslek ise inşaat mühendisliği.
Sadece imza atıp geçiyorlar. Ben çevremde inşaat mühendisi olup inşaat yapan kimseyi görmedim.
Birazcık parası olan ilk okul mezunu dolu insan var. Müteahhit olmuş ev yapıp satıyor. İnşaat mühendisi de çok sıradan.
Bir de benim küçüklüğümde bizim kasabada bir tane eczane vardı şuan 5-6 tane var. Hadi diyelim o zamana göre nüfus iki kat olsun ( daha fazla olmaz) böyle giderse 10 sene sonra 10 tane bile olur. Çünkü mezun çoğalıyor
YÖK'ün bir çok konuda olduğu gibi bu konularda da ciddi planlama yapması lazım ama nerdeeee.
Bölüm varsa meslek de devam eder ve bu mesleği yapmayın demek doğru olmaz. Eğer mevcut yetiyorsa bölüme öğrenci alınmaz ve hazırda olanlar mesleği devam ettirir. Birçok alanda buna benzer değişimler konuşuluyor ama mesleği bu olan insanların da her ne kadar zamanla sektör değişmiş olsa da devam etmeleri doğal bir durum.
İşleyiş zamanla farklılaşabilir ki önceden eczacıların yaptıklarıyla şimdi yaptıkları aynı değil deniyor. Konu hakkında fikrimiz olabilir ama bu konuda bilgisi olan birilerini dinlemek gerekiyor.