insanlığın yıllarca fiziksel olarak kullandığı, kontrolün bizde olduğu yaşantımızdan bazı şeylerin gelişmesine gerek olmadığını, eski hallerinde oldukça iyi olduklarını düşünüyor musunuz?
Akıllı sistemlerin birçoğunda "eğer şey olursa" kalıbı var. Yani sistem çalışıyor ama eğer şey olursa çalışmaz şöyle yapmanız lazım böyle yapmanız lazım gibi durumlar olabiliyor. Bunların olmadığı sistemler de var ama genelden bahsettiğimde böyle sistemlerin hala kullanılabilirlik açısından ya da kabul görme açısından zamana ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Maliyetini bir kenara bırakırsak bu şekilde düşünüyorum çünkü maliyetleri zaten tamamen ayrı bir ekonomi gerektiren şeyler.
Mesela araçlarda tuş olayının tamamen kaldırılmasını sevmiyorum. En azından bazı özelliklerin hala tuşla kullanılmasını isterim. Teknolojiyi çok seven biriyim ama bazı şeylerin de özelliğinin korunması gerektiğini düşünüyorum.
Bazı şeyler basit kalmalı bazı şeyler eğer imkan varsa daha kolay bir hale getirilmeli. Akıllı sistemlerde çok iyi örnekler var iyiye de hakkını vermeliyiz.