Kabuklu fıstığın kilosu 800 lirayken baklavanın kilosunun 1000 lira bandında olması çok normal. Baklavaya kullanılan boz fıstık, kilosu 1500-2000 arasında. Kullanılan yağ sadeyağ, kilosu 500 civarında. Şeker, un gibi şeyler biraz daha ucuz olduğu için çok fazla dahil etmiyorum ama bir ürün satıyorsanız dükkan kirası vergisi derken 1'e 3 kazandırması lazım. Kaliteli malzemeden yapılmış gerçek bir fıstıklı baklavanın kilogram maliyeti de her haliyle 300 lirayı geçecektir, satış fiyatının 1000'in üstünde olması bu yüzden bana normal geliyor. Gaziantep'e gidip yerseniz en iyisini 1500-2000 bandında yiyorsunuz, 500 liraya baklava veriyorum diyen yerler ucuz yağ ve kalitesiz fıstığı az malzeme ile yapan yerlerdir.
Baklavacı Şemsettin vb. ucuz yerler de glikozu basıyor, hijyen olmayınca kilogram fiyatını düşüğe verebiliyor. Ama yemeye değecek bir baklava için kilosu 900 şu anda adil bir fiyat gibi gözüküyor. Daha düşük bütçe ile baklava yemek isteyenler marketlerde dondurulmuş kısımda satılan soğuk baklavalar var, Sinangil'in baklavasını tavsiye edebilirim çok ucuza lezzetli bir ürün sunuyorlar zaten kendileri de un üreticisi.
Bir zamanlar fıstıklı baklava almıştım fiyatı da çok uygundu, içini açtık bir baktık adamlar yer fıstığını yeşile boyamış. Yalan mı söylediler? Hayır, sonuçta fıstıklı baklava yazıyordu ne fıstığı olduğunu belirtmemişlerdi

Baklava çok ağır bir tatlı, sürekli yememek gerekiyor. Yemişken de iyisini yemek lazım, o çıtırtıyı duyamadıktan sonra verilen para boşa gitmiş oluyor