Bu habere ben de rastladım. Turizm fahiş fiyatlar sonrası durma noktasına gelince karanlık yollara başvuranlar da ortaya çıkıyor elbet şaşırtmadı.
turizm esnaflarının çoğu kendi kurnazlığından dolayı şu an bu durumda. adamlardan nefret ettirdik kendimizi artık hepsi hileci hurdacı olmuş. maliyet artışları kiralar falan hikaye bildiğiniz hepsi dümdüz adam tokatlıyor. bu çarşılarda pazarlarda falan, -ama ufaktan otantik gibi yerlerde- hepsi birbirini zaten tanıyor, hepsi yılların çakalı. az biraz saf cebinde parası da olan masum bir turist denk getirir aile boyu dandik kıyafetleri hediyelikleri satarız diye ağızlarının suyu akıyordur eminim.
sonra tabi ayarını bozduğun kantar gün gelir seni de tartar hesabı gelen turistler de bilinçlenmeye başlar böyle. neden iş yapamıyoruz vay efendim zarar ettik diye şikayet edersiniz kimsenin umurunda olmaz. yaşadığım yerde turistler muhtemelen tripadvisor gibi bir yerden öğreniyorlar arada sırada gittiğim bir esnaf lokantasında sürekli asyalı turistlere denk geliyorum. sokak arası bir yerde öyle gezerek bulmaları imkansız. neden, çünkü biliyorlar asıl gezdikleri yerde 3 olan şeyi 10'a sattıklarını.
kim çakallık yapıyorsa -çok yüksek ihtimalle- suratına bu dünyada çarpacak. bazılarına çakallıklarından önce ölüm çarpıyor