Müze kart eleştirisine sonuna kadar katılıyorum. Başımdan geçen bir olayı söyleyeyim bir müzeye gireceğiz ama akşam müzesi uygulamasına 15 dk var girişleri kapattılar. Niye dedik? Gece müzeciliği başlayacak dendi meğerse gece müzesi uygulamasında müze kart geçerli değil üstüne kişi başı ekstra ücret ödüyormuşsun. Dedik ki 15 dk var daha. Güvenlik kart okutmamıza izin vermedi. Tam bir rezalet.
o ne ki hocam çorum'da hattuşa'ya gireceğiz günü birlik geziyoruz aile ile tam bitiş saatine geldi adam müze kartla girildiği halde bizden para talep etti müze kartım falan var deyincede içeri almak istemedi zaten açık alan kardeş arabayla bari bakıp çıkalım dedik ilk başta kabul ederken müze kartı duyunca bir anda kabul etmemeye başladı

ısrar edince girdik gezdik vs para tabiki ödemedim ama para alarak soktukları belli yani.
Türkiye burası her yerde garip garip işler va hele hattuşa'da 500 metre mesafede bildiğin korumasız açık alan var git herhangi bir saatte binler yıl önce yapılmış kazımalara zarar ver kimsenin haberi dahi olmaz öyle garip saçma salak birşey
Müze kart işi tamamen boş iş bana kalırsa yıllık alıyorsun ömrü falan var bir yıl sonra tekrar alacaksın falan kendi toprağındaki yerleri gezmek bile deli masraflı.
Bu arada trabzon'daki çal mağarası ve tokattaki ballıca mağaralarına gidebiliyorsan gidin gezin harikadır.