Bitcoin Forum
September 21, 2026, 12:56:02 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Kültürel Miras istatistikleri by TÜİK  (Read 47 times)
W Jr. (OP)
Copper Member
Legendary
*

Activity: 2142
Merit: 1569

View Profile
September 06, 2025, 12:29:30 AM

Müze sayısı %5 artarak 636 oldu.Ayrıca Ören yeri sayısı da 147 oldu.Ören yerleri sayısındaki artış yerin altındaki tarihi bize gösteriyor ki sürekli artması muhtemel.

Bakanlığa bağlı müze eserlerinin dağılımı şu şekilde :

Müze ve Örenyeri ziyaretçi sayıları %10 artarak 61 milyon 687 bin oldu.Bakanlığa bağlı müze ve örenyeri ziyaretçileri ise burada %51.7 oranında ziyaret edilmiş, bakanlık geliri ise 5 milyar 158 milyon tl olmuş inanılmaz rakam.

En yüksek ziyaretçi sayıları şehir şehir şöyle gösterilmiş:

En yüksek 18 milyon 182 bin kişi ile İstanbul olurken, onu 4 milyon 698 bin ile İzmir, 4 milyon 451 bin ile Nevşehir takip etmiş.

Bacasız sanayi yine iş başında.

Kaynak : https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Kulturel-Miras-Istatistikleri-2024-53972&dil=1

R

▀▀▀▀▀▀▀██████▄▄
████████████████
▀▀▀▀█████▀▀▀█████
████████▌███▐████
▄▄▄▄█████▄▄▄█████
████████████████
▄▄▄▄▄▄▄██████▀▀
LLBIT|
4,000+ GAMES
███████████████████
██████████▀▄▀▀▀████
████████▀▄▀██░░░███
██████▀▄███▄▀█▄▄▄██
███▀▀▀▀▀▀█▀▀▀▀▀▀███
██░░░░░░░░█░░░░░░██
██▄░░░░░░░█░░░░░▄██
███▄░░░░▄█▄▄▄▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
▀████████
░░▀██████
░░░░▀████
░░░░░░███
▄░░░░░███
▀█▄▄▄████
░░▀▀█████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
░░░▀▀████
██▄▄▀░███
█░░█▄░░██
░████▀▀██
█░░█▀░░██
██▀▀▄░███
░░░▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
||.
|
▄▄████▄▄
▀█▀
▄▀▀▄▀█▀
▄░░▄█░██░█▄░░▄
█░▄█░▀█▄▄█▀░█▄░█
▀▄░███▄▄▄▄███░▄▀
▀▀█░░░▄▄▄▄░░░█▀▀
░░██████░░█
█░░░░▀▀░░░░█
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
▄░█████▀▀█████░▄
▄███████░██░███████▄
▀▀██████▄▄██████▀▀
▀▀████████▀▀
.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
░▀▄░▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄░▄▀
███▀▄▀█████████████████▀▄▀
█████▀▄░▄▄▄▄▄███░▄▄▄▄▄▄▀
███████▀▄▀██████░█▄▄▄▄▄▄▄▄
█████████▀▄▄░███▄▄▄▄▄▄░▄▀
███████████░███████▀▄▀
███████████░██▀▄▄▄▄▀
███████████░▀▄▀
████████████▄▀
███████████
▄▄███████▄▄
▄████▀▀▀▀▀▀▀████▄
▄███▀▄▄███████▄▄▀███▄
▄██▀▄█▀▀▀█████▀▀▀█▄▀██▄
▄██▀▄███░░░▀████░███▄▀██▄
███░████░░░░░▀██░████░███
███░████░█▄░░░░▀░████░███
███░████░███▄░░░░████░███
▀██▄▀███░█████▄░░███▀▄██▀
▀██▄▀█▄▄▄██████▄██▀▄██▀
▀███▄▀▀███████▀▀▄███▀
▀████▄▄▄▄▄▄▄████▀
▀▀███████▀▀
OFFICIAL PARTNERSHIP
SOUTHAMPTON FC
FAZE CLAN
SSC NAPOLI
mandown
Legendary
*

Activity: 2786
Merit: 2313

View Profile
September 07, 2025, 05:35:28 PM

Trabzonda müzeye gittim duvarlara yazılar yazılıp hikayeden bilinen konuları yazmışlar vay efendim müze yaptık ettik bir benzerini samsunda gittim ağzım açık kaldı efsaneydi samsun müzesi.

Bu yıl hattuşaya gittim bu kadar sahipsiz bir hikaye görmedim gece gidip istediğiniz zararı verebilirsiniz ne güvenlik var ne başka birşey yeterki kafana zarar vermeyi koy

Türkiye'nin her yeri gezilip görülecek yerlerle dolu giresundaki travertenler yani mavi göl özel bir işletmeye verilmiş herifler deli para basıyor.

Her şehirden tarih fışkırırken genellikle yabancıların gezebildiğini gözlemliyorum.

Birde müze kart alıyorsun heryerde geçmiyor kardeşim kimi yerler belediyelerde kimizi özel kimiside bakanlığa bağlı

Diğer yandan gezmeye gittiğimde gördüğüm en büyük eksiklik çevrelerde mesira alanlarının yapılmamış olması plan yapıyorsun kmlerce yol gidiyorsun lan iki su alacak yer yok yerel halk birşeyler satarsa var planlama konusunu pek becerebildiğimizi düşünmüyorum.

Mustang Shelby
Legendary
*

Activity: 1526
Merit: 1067

View Profile
September 07, 2025, 07:45:12 PM

Müze kart eleştirisine sonuna kadar katılıyorum. Başımdan geçen bir olayı söyleyeyim bir müzeye gireceğiz ama akşam müzesi uygulamasına 15 dk var girişleri kapattılar. Niye dedik? Gece müzeciliği başlayacak dendi meğerse gece müzesi uygulamasında müze kart geçerli değil üstüne kişi başı ekstra ücret ödüyormuşsun. Dedik ki 15 dk var daha. Güvenlik kart okutmamıza izin vermedi. Tam bir rezalet.

mandown
Legendary
*

Activity: 2786
Merit: 2313

View Profile
September 07, 2025, 07:55:08 PM

Müze kart eleştirisine sonuna kadar katılıyorum. Başımdan geçen bir olayı söyleyeyim bir müzeye gireceğiz ama akşam müzesi uygulamasına 15 dk var girişleri kapattılar. Niye dedik? Gece müzeciliği başlayacak dendi meğerse gece müzesi uygulamasında müze kart geçerli değil üstüne kişi başı ekstra ücret ödüyormuşsun. Dedik ki 15 dk var daha. Güvenlik kart okutmamıza izin vermedi. Tam bir rezalet.

o ne ki hocam çorum'da hattuşa'ya gireceğiz günü birlik geziyoruz aile ile tam bitiş saatine geldi adam müze kartla girildiği halde bizden para talep etti müze kartım falan var deyincede içeri almak istemedi zaten açık alan kardeş arabayla bari bakıp çıkalım dedik ilk başta kabul ederken müze kartı duyunca bir anda kabul etmemeye başladı  Cheesy ısrar edince girdik gezdik vs para tabiki ödemedim ama para alarak soktukları belli yani.

Türkiye burası her yerde garip garip işler va hele hattuşa'da 500 metre mesafede bildiğin korumasız açık alan var git herhangi bir saatte binler yıl önce yapılmış kazımalara zarar ver kimsenin haberi dahi olmaz öyle garip saçma salak birşey

Müze kart işi tamamen boş iş bana kalırsa yıllık alıyorsun ömrü falan var bir yıl sonra tekrar alacaksın falan kendi toprağındaki yerleri gezmek bile deli masraflı.

Bu arada trabzon'daki çal mağarası ve tokattaki ballıca mağaralarına gidebiliyorsan gidin gezin harikadır.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: