Forumdaki konuları gördükten sonra bes ile ilgili ciddi kafa yordum şuan 100.000 tl nakitim var ve bu fonu gördüm.Bahsettiğiniz bes fonu bu mu arkadaşlar bu konularda biraz geri kafalı olduğum için çok soru soruyorum kusura bakmayın

evet bahsedilen nasdaq-100 fonu budur hocam. hazir 100k’niz varken “kesintisiz bes” isteyin. ygk olmasin. 1-2 paket sigara parasi bile cok guzel emeklilik birikimi ediyor. min %20 altin olsun. full long term. ppf bulasmayin.
Tüm finansal enstrumanların piri olduk bi şu zımbırtıyı anlayabilmis değilim. Yok mu bir temel guide ?

istediğimiz fonları alabiliyor muyuz normal fon yatırımı gibi?
genel mantik duzenli ve istikrarli bir sekilde nasdaq 100 ve altin alarak yillar icerisinde kucuk paralarla iyi bir varliga sahip olmak. guzel emekli olmak ya da allah korusun ihtiyac durumunda (saglik, egitim vs.) kenarda paramizin birikmiş ve iyi degerlenmiş olmasi.
bes ile alinca:
- dusuk stopaj (%17.5 yerine %5)
- devlet desteği (%24 usd beleş hedge)
- karttan çekim sayesinde istikrar var
tabi bu destek senede 312000 lira yatirima kadar veriliyor ve min 10 yilda cikinca avantajlardan tumuyle yararlanabiliyorsunuz.
bizim modelimizde nasdaq 100 ve altin kombinasyonu için sadece “agesa” firmasi var. sp500 ve altin kombinasyonu için de “anadolu hayat emeklilik” var.
ne kadar uzun vade oynarsan o kadar buyursun..
min 15 yil tavsiye. 25 hem kisinin kendisi + hem cocugu için ideal.
o zamandan sonra %4 kurali var. parayi bes’ten alip eve/altina/sp500’e tekrar basacaksin. senede %4 yersen main servet hicbir zaman eksilmiyor ustune ufak ufak buyumeye devam ediyor.
yaşa göre yenecek %’yi hesaplarsiniz işte :d genel kural %4