Baklava’nın listede 19. Sırada olmasını bir ben mi garipsedim arkadaş? Baklavayı deneyip beğenmeyen görmedim ama listede 19. Sırada yer alıyor. Sanırım oylama usulü olduğu için bu sonuçlar normal karşılanır. İlk 2 sıra Portekiz ise o bölgeden iyi katılım olmuş benim anladığım bu.
Baklava dediğin şey sadece hamur şeker ve içine konulan bir iki kuruyemiş onun haricinde pek bir espirisi olan ürün değil. Baklavanın gereksiz abartilan bir ürün olduğunu düşünüyorum.
katılıyorum. tat olarak bizim ülkede abartı şekerli ve ağır şerbetli tatlılar daha çok seviliyor genelde ama bence tatlı dediğin sütlü olur. bir kere yemesi yumuşak hissettirecek baklava ve çeşitlerini yerken sanki ana yemek yermiş gibi zorlanıyorum ben. hafif olmalı akıp gitmeli tatlı diye düşünüyorum.
maraş dondurmasının yeri gayet iyi, diğer tatlılardan tiramisu vs. biliyorum ama böyle şeylerin asıl tadı esas o tatlının sahibi ülke / şehirde çıkacağı için bir şey diyemiyorum.
Güzel tatlı olmasına güzel tatlı baklava bir şey diyemem. Bende sütlü tatlı tercih ediyorum, tatlı yediğim zamanlar. Baklava aşırı şerbetli ve beni bayıyor yemesi.
Yedikten sonrada kan şekerini baya yerinden oynatıyor, hemen uyku haline giriyorum ağır bir tatlı olduğu içinde yemesini sevmiyorum sonra bütün gün ayakta uyuyorum.
Hafif tatlı iyidir. Baklava güzel tanıtıldı özellikle Nusret Dünya'ya iyi tanıttı havuç dilimi.