Fifa'nın yaptığı çifte standart ama asıl soru İsrail neden banlanmıyor değil Rusya neden banlanıyor olmalıydı. Spor kulüplerinin ülkelerin siyasi kararlarıyla ne alakası var? Doğrudan bir bağlantı olmadıkça siyaset spora müdahale etmemeli. Maalesef uluslararası kuruluşlar bunu silah niyetine kullanıyor. Savaş karşıtı bir Rus veya Yahudi sporcunun neden en temel haklarını elinden almaya çalışıyorsunuz? Buna mantıklı bir cevap veremeyen kimse eşitlikten adaletten bahsetmesin çünkü ikiyüzlüdür. FIFA, UEFA, IOC gibi kurumlar dibine kadar yolsuzluğa batmıştır.
katılıyorum. savaşla doğrudan bir ilişkisi yoksa profesyonel hiçbir takımın, hiçbir oyuncunun bulunduğu ülkenin siyasi konumu yüzünden üst seviyede performansını gösterme şansı elinden alınmamalı. oyuncu savaşa özendiren karşı tarafa yönelik bir hareket vs. yapmadıkça turnuvalardan ne israil'i ne de başka bir ülkeyi dışlamak saçmalıktan ibaret.
bu tarz olaylara duygusal olarak yaklaşmayı bırakıp mantıklı olanı desteklemek gerek. bizim toplumumuzda pek düşünmeden tepki gösteriyor insanlar. sırf ülkede savaş var diye o ülkenin insanlarına ayrımcılık yapmanın sonu yoktur. filistin'li bir bebeğin ölmesine gösterdiğiniz tepki neyse israil'li bir bebeğin ölmesine göstereceğiniz tepki de o olmalı.
Aslında mesele İsrail neden var değil, İsrail neden var, Rusya neden yok? Haklı olarak herkes Rusya’ya yapılandan sonra İsrail için de beklentiye girmişti. Rusya sonuçta bir savaşta ve karşısında koca ordusu, silahı, dronu, insan gücü, toprağı, dünyada tanınan başkanları olan bir ülke varken, İsrail’in yaptığı azıcık alana sıkışan insan topluluğunu, yarısından çoğunun bebek olduğu ölülerle bombalaya bombalaya öldürmesinin karşısında en azından tepki vermek. Yoksa takımlar, oyuncular elbette gitsinler kendini göstersinler ama İsrail’in bu tutumuna en azından tepki gösterilebilirdi.
Ben de daha garip bir şey söyleyeyim. Aynı FIFA, Türk takımlarıyla oynarken neden iç saha maçına İsrail takımını çağırmıyor da maçı bizim sahamızdan binlerce km uzakta oynatıyor? Neden seyircisiz yapıyor? Peki bu ikiyüzlülük değil mi? Benim takımımın oyuncusunun hakkı yok mu seyirci desteği almaya?