3250 dolara kadar bir düzeltme bekliyorum altında, %25 kadar. Dövizin çıkışıyla nominal olarak Ayşe teyze anlamaz.
Altın çok hızlı gitti değil 3250 dolar, 3000 doların altına bile inse kimse kolay kolay şaşırmaz ama bir sürü insanın da canını çok fena yakar öyle bir geri çekilme olursa. Bildiğiniz gibi bisim insanımız hiçbir yatırım enstrümanına zamanında giriş yapmaz. Zamanında derken, fiyatların düşük, kimsenin alım yapmadığı zamanlardan bahsediyorum. İlla her enstrümana en tepeden atlamak istiyoruz. Btc’de de aynısı oluyor hep. 10 bin dolarken kimse btc nin yüzüne bakmazdı, 100 bin doların üstüne çıkınca herkes yığıldı. Tam da balinaların istediği gibi gelişiyor olaylar her seferinde. 4000 dolardan altın alınmaz mı peki? Alınabilir zamana yayarak ama yüklü kesinlikle girmezdim ben olsam buralardan. Buralardan ancak ihtiyaç halinde satılabilir, ihtiyaç yoksa tutulur. Altında fiyatlar geri dönerse ortalığı kan götürür. Böyle bir durumda borsalar çıkar mı acaba yoksa borsa da altına eşlik mi eder asıl onu merak ediyorum.