Son zamanlarda "kurver" falan adı altında bahşişi zorla alma olayıda vardı ve bir kaç yer biliyorum bahşiş falan değil direkt dükkan alıyor, onuda her yerden gizliyor anca ücret gelince öğreniyorsun. Çok fazla dışarıda yiyen birisi değilim ama ne zaman yesem her zaman söverim, nedense ben hiç tam fiyat ödediğim yer hatırlamıyorum.
Ortada bir menü var, menüde fiyatlar var, benim siparişini verdiğim ürün belli, onun fiyatı belli, nedense hiç aynısı olmuyor. Tabii mahallede ki yerlerde öyle mi, köşede ki yaşar abiden menemen yiyorum, adam birebir aynı fiyat, hatta bir sene falan oldu aynı fiyat, arttırmadı bile. Bu dediklerim hep "lüks" yerlerde oluyor maalesef. Ekonomide sağolsun, o tarz yerlere ayda bir gidebilirsek gidiyoruz anca.
Lüks yerlere de kızamıyoruz. Adam bir kolaya 450 lira yazmış ama giden var demek ki bu paraları yazıyor. İnsanlarımıza kızmamız lazım. Serbest piyasa burası isteyen istediği fiyatı yazar. İnsanlara kızmak fayda etmez bize. Aslında en baştan koymak lazım tepkiyi. Bill Gates hamburgerci sırasında görülüyor bizde de orta halli insanlar bir öğün yemeğe 1500-2000 lira veriyor.