Sen dönere sahip çıkamazsan elin Yunan'ı gelir Gyros ile zirveye oturur. Gyros dediğiniz şey ne? İşte bizim döner ama biz sahip olduğumuz gastronomi lezzetlerini kaptırmada dünyada bir numara olduğumuz için bu listedeki liderliği de kaptırmışız.
Tantuni gerçekten efsane bir lezzet ama İstanbul'da İzmir'de yemeyeceksin. Mersin'de hatta biraz daha doğuya doğru gidince kat kat daha güzelini yapıyorlar, hem hayvanın kalitesi çok yüksek hem de lavaşı yağı efsane oluyor. 3-4 tane tantuni yiyip hala tadına doyamadığım oluyordu Mersin'de. Tavuk da et de çok iyi oluyor.
Nohut dürüm daha önce denemeyen için çok anlamsız bir şey. Fakat tadı gerçekten harika, en iyi sokak lezzetlerinin başında geliyor. Nohutun ezilmişliği, limonun ekşiliği derken o pide içerisinde çok lezzetli bir şey ortaya çıkıyor. Muhtemelen biz de bunu Suriye taraflarından çalmışızdır, oraların kültürüne benziyor

Nohut dürüm güzel. Nohutla dürüm olur mu demiştim daha sonrasında yedikten sonra fikrim değişti. Lezzetli bir sokak lezzeti nohut dürüm. Irak yada Suriye benimde aklıma oraları geldi nohut dürümü duyunca.
Bizim ustalarla yaklaşamazlar yaptıkları dürümle yani gyrosla da kaptırıyoruz sürekli gastronimide kendimize özel lezzetlerimizi yazık oluyor.
Tantuni içinse bilmiyorum bir türlü sevemedim belki de gidip mersinde yemek lazım hakikaten.