Bitcoin Forum
October 19, 2025, 06:03:52 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.0 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Bir bot yazacak olsanız hangi strateji ile çalışmasını isterdiniz?  (Read 40 times)
xpi (OP)
Newbie
*

Activity: 16
Merit: 1

View Profile
October 16, 2025, 04:57:04 PM

Selamlar,

Uzun zamandır otomatik işlem sistemlerine -otomasyona- ilgim var. Bazen bilgisayar oyunlarında, bazen işim gereği veri analizlerinde veya üretim performans takiplerinde olsun — Excel’den tut, çeşitli yazılımlara, simülasyonlara kadar hep bir şekilde otomasyon sistemleri kurmak bana keyif vermiştir.

Mesleğim gereği bazı üretim süreçlerini gerçeğe çok yakın şekilde simüle eden programlarla analiz yapmak, orada farklı senaryolarda ne gibi çıktılar aldığını görmek hep hoşuma gitmiştir. Aynı hevesi uzun bir süredir kripto piyasasında da kullanmaya çalışıyorum.
Günümüzde birçok işlemin saniyeden kısa sürede yüzlerce kez yapıldığını düşündükçe, bizlerin telefon ya da bilgisayardan işlem yaparken bu sistemlerin yanında küçük balık gibi kalıyor olmaktan birçoğunuz gibi bende rahatsızım. Cheesy

Bazı borsaların API’lerini kullanarak deneme botları yazdım, backtest mantığıyla test ettim ve çeşitli parametrelerle oynayarak sonuçları inceledim. Ancak geldiğim noktada hâlâ net bir stratejide karar kılamadım.

Bu yüzden bu başlığı açmak istedim.
Toplumun hareketlerini baz alarak işlem yapan bir bot bile denedim, ama burada farklı stratejileri tartışmak ve birlikte beyin fırtınası yapmak istiyorum. Sonuçta akıl akıldan üstündür.

Gerçekçi olmak zorunda değil Cheesy

Eğer gerçekten mükemmele yakın bir bot yapma şansınız olsaydı, nasıl çalışmasını isterdiniz?
KHaqan007
Jr. Member
*

Activity: 97

View Profile
October 17, 2025, 01:09:07 PM

durmadan işlem açıp, çok kazandırması  Grin Grin Grin
xpi (OP)
Newbie
*

Activity: 16

View Profile
October 17, 2025, 06:02:27 PM

Selamlar,

Oldukça riskli bir yaklaşım, başta küçük kar hedefleri ile onlarca işlem yapayım böyle böyle kümülatif olarak karımı arttırayım diye düşünüyor olabilirsiniz ancak bunun işe yaradığı senaryoda ödeyeceğiniz fee ücretleri belki sizi zarara sokacaktır. Ancak optimize edilmiş bu tarz bot ya da bir tür yazılımlar olduğuna neredeyse bende eminim. Cheesy

Teşekkürler.
KHaqan007
Jr. Member
*

Activity: 97

View Profile
October 18, 2025, 07:56:05 AM

Selamlar,

Oldukça riskli bir yaklaşım, başta küçük kar hedefleri ile onlarca işlem yapayım böyle böyle kümülatif olarak karımı arttırayım diye düşünüyor olabilirsiniz ancak bunun işe yaradığı senaryoda ödeyeceğiniz fee ücretleri belki sizi zarara sokacaktır. Ancak optimize edilmiş bu tarz bot ya da bir tür yazılımlar olduğuna neredeyse bende eminim. Cheesy

Teşekkürler.

Müşterilerinin emirlerini, mouse kullanımlarını takip eden borsalar mesela bunlardan, ama bize nasip olmaz.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: