Bitcoin Forum
July 28, 2026, 06:03:46 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.1 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Karadeniz Bölgesinde Kokarca Böceği Kabusu  (Read 57 times)
Pulsar77 (OP)
Sr. Member

Activity: 2058
Merit: 359

View Profile
October 16, 2025, 11:18:20 PM
Last edit: October 17, 2025, 12:06:46 AM by Pulsar77
Merited by Vispilio (3), ILuckyGuyI (2)

Bu sene fındığın anavatanı olan Giresun'a geçmeye karar verdim yaklaşık 2 aydır Giresun'dayım.Başta yakın çevrem olmak üzere tüm fındık üreticileri bu kokarca böceğinden şikayetçiydi.Bu sene fındık üreticisi kan ağladı bundan dolayı fındık fiyatının çok fazla artacağını tahmin ediyorum.

Asıl felaket şimdi başladı havaların yavaş yavaş soğumasıyla bu böcekler kendilerine kışlak aramaya başladı ve insanlar cam pencere açamaz oldular.Tarım ve Orman Bakanlığı bu sorunu ciddiye almaz ve etkili bir şekilde baş edemezse bu sorunun tüm ülke gündemine yansıyacağına eminim.

mandown
Legendary
*

Activity: 2730
Merit: 2238

View Profile
October 17, 2025, 04:49:03 AM

Kaç yıldır söylüyoruz ilgilenen yok şuan köy evlerine girilmiyor  merkeze yakın bir okulda işim vardı odalar tamamen bu lanetin kokusu var.

Sadece fındık değil astım gibi rahatsızlığı olan insanlar çok zor durumda hayvana dokunduğunuz an kokuyor ve içerdeki temiz havayı mahvediyor.

Fındık işini konuşmaya gerek yok 2-3 ton mahsul  aldığımız fındık geçen yıl zarar ettirdi bu yıl mahsulün yarışı yok ve toplananinda yarışı çürük.

Bireysel ilaçlamalar bir vosum değil sen ilacliyorsunda dağ ve ormanları kim ilacliyor hayvan kaçıyor. Farklı cozumlar lazım.

ajanwalker
Hero Member

Activity: 2268
Merit: 866

View Profile
October 17, 2025, 04:53:58 AM

Geçen gün benim evin içinde de vardı. Demek ki bu mevsimde ortaya çıkıyorlar. Ben görünce elimle tutup atıyorum dışarıya ama ondan sonra elim acayip kötü kokuyor.
Kötü kokan bir böcek ama şimdiye kadar hiç ısırmadı. Çok fazla olması sorun olur.
Eskiden de olsaydı ara ara olabilir derdim ama son zamanlarda olan bir şey ise acaba biyolojik savaşa mı kurban gidiyoruz diye düşünüyorum.
Bir zamanlar Antalya'da sera üreticileri tuta diye bir kelebekle uğraştı. Domatesleri perişan etti.  Eskiden yoktu epey sonradan çıktı.
Belli olmaz bu işlere. Fındıkta dünyada epey etkili bir yerimiz var bunu engellemek adına başka ülkeler yapar mı yapar.
mandown
Legendary
*

View Profile
October 17, 2025, 05:19:32 AM

Bu mevsimde ortaya çıkmıyorlar abi bu mevsimde kışı geçirebilmek için kapalı yer arıyorlar soba bacaları gibi yada çatı aralıkları gibi inan aylarca girilmeyen bir ev olsun bu aylarda sanırım evden kürek işi toplarsınız sık sık ilaçladığımız içinde sebze ve meyvelere de güvenemioruz sonuçla o havanları öldürüyor da biz ne yapacak bu zehir belli değil.

Sözde gürcistan üzerinden geldiği söyleniyor ancak ben bu duruma inanmıyorum sanki tel elden yapılmış gibi eskiden yeşil kokarca böceği olurdu bir anda onlarda yok oldu bireysel çözümlerle olacak iş değil artık o dönem geçildi

yenerbatmaz
Sr. Member

Activity: 1596
Merit: 490

View Profile
October 17, 2025, 05:25:28 AM

Bu mevsimde ortaya çıkmıyorlar abi bu mevsimde kışı geçirebilmek için kapalı yer arıyorlar soba bacaları gibi yada çatı aralıkları gibi inan aylarca girilmeyen bir ev olsun bu aylarda sanırım evden kürek işi toplarsınız sık sık ilaçladığımız içinde sebze ve meyvelere de güvenemioruz sonuçla o havanları öldürüyor da biz ne yapacak bu zehir belli değil.

Sözde gürcistan üzerinden geldiği söyleniyor ancak ben bu duruma inanmıyorum sanki tel elden yapılmış gibi eskiden yeşil kokarca böceği olurdu bir anda onlarda yok oldu bireysel çözümlerle olacak iş değil artık o dönem geçildi

Benim yaşadığım yerde yeşili var. O da pis kokuyor ama.
Biraz önce Twitter'da gördüm. Neden olduğu ile ilgili araştırma önerisi akp ve MHP oyları ile reddedilmiş.
La arkadaş niye böyle bir şey oluyor. Bu  milletvekili denen kişilere emir mi gidiyor da reddediyor bunu.
Mesela o şehrin akp ve MHP li milletvekili varsa sormak isterim neden red oyu verdiğini.
Bir kız öldürüyor hemen red geliyor.
Daha başka şeyler yazacağım ama ne zaman ne de ortam müsait değil. Neden neden neden?

mandown
Legendary
*

View Profile
October 17, 2025, 06:27:57 AM

Benim yaşadığım yerde yeşili var. O da pis kokuyor ama.
Biraz önce Twitter'da gördüm. Neden olduğu ile ilgili araştırma önerisi akp ve MHP oyları ile reddedilmiş.
La arkadaş niye böyle bir şey oluyor. Bu  milletvekili denen kişilere emir mi gidiyor da reddediyor bunu.
Mesela o şehrin akp ve MHP li milletvekili varsa sormak isterim neden red oyu verdiğini.
Bir kız öldürüyor hemen red geliyor.
Daha başka şeyler yazacağım ama ne zaman ne de ortam müsait değil. Neden neden neden?

Hocam öncelikle fakir vekil olmuyor vekil olanın milletle işi yok zaten vekil olduğun gün bu topraklarda istediğin özgürlüğe sahipsin ister çalarsın ister çarparsın kimsede gelip sana napıyor lan bu demez diyemez diyenide ipe dizersin şimdi böyle bir özgürlüğün olduğu yerde 500 veya kaç kişilerse milletin işi gücü ile ilgilenip baş ağrıtmaya ne gerek var sessiz sedasısz oturup bir sonraki vekilliğide kaptınmı oradan emekli bile olursun.  Red vermeleri normal geliyor bana araştırılacakda soruşturulacakda bilmem ne de kim uğracak abi ne gerek yani?

Ölen oldumu ev ver. Fakire iki yemek ver sesi çıkanı sustur teröristide mecliste konuşturdunmu vekil olarak görevini yaptın zaten otur beş diyorlardır Cheesy

Pages: [1]
  Print  

Jump to: