İlkokuldan beri sürekli bize öğretilen Türkiye stratejik konumu nedeniyle dünyanın en önemli ülkelerinden biri lafı aslında yalan değil ancak biz bunu kullanamıyoruz.Üstelik elimizde komşumuz olan Avrupa'nın imrenerek baktığı bir genç nüfus vardı.Geçmiş zaman olarak kullandım çünkü genç nüfusumuz bizi ileriye götürecekken bizi geriye götüren unsur oldu çünkü eğitim sistemimiz yap-boz üniversitelerimiz üniversiteden başka her şeye benziyor.Ekonomi ve diğer unsurlara girmeyecem yazıyı daha fazla uzatmamak için her şeye rağmen AMA diyebiliyorum
1)Adalet ve yargıya çeki düzen vermemiz lazım(burada maalesef kişisel özgürlüklerden ziyade buraya yatırım yapacak yabancı yatırımcıya paran burda güvende burda kimse senin şirketine el koyamaz güvenini vermemiz lazım yoksa burada senin benim içeri atılmam yabancı yatırımcının umrunda değil)
2)Ekonomi yönetiminin liyakat esaslı ve popülist yaklaşımdan uzak durması lazım
Devletin acı reçeteyle yüzleşmesi lazım halk zaten ödediği vergilerle acı reçeteyle her gün yüzleşiyor ancak itibardan tasarruf olmaz diyerek kamu bu faturayı hiç ödemiyor.
3)Halkın içindeki kutuplaşmayı bitirmemiz ve toplumun tamamının devletini sevecek şekilde devlet-halk barışmasını yapmamız lazım.(Forumda da konusu var a kişisi bir partiye yakın olmadıktan sonra devletle temas kurması imkansız buna muhalefette dahil belediyelerdeki durumu yakından görüyoruz)
bunları yaparsak bence 4-5 yıl sonra toplanırız.Umutsuzluğa kapılanların Polonya örneğini iyi incelemesini öneriyorum adamlar nereden nereye geldi son 10-15 yılda biz çok daha potansiyelli bir ülke olarak bunu başarabiliriz.
Kullanamayan bizler değiliz baştakiler kullanmıyorlar. Yabancı yatırımcılar her gün çekiliyorlar ülke ekonomisine ve hukukuna güven olmadığından dolayı sürekli geriliyoruz.
Ekonomi, siyasette ve ya kamuda aklınıza neresi gelirse liyakat esaslı yaklaşım olmasının bir hayal olduğunu düşünüyorum. Genede bir ülkenin küllerinden tekrar doğabileceğine de inanıyorum tam olarak nasıl olur bilmiyorum belki sadece umut ediyorum diyeyim.
Umutsuzluğa kapılmakta kötü gerek yok bir gün tekrardan her şeyin düzeleceğini görürüz inşallah.