klasik bildiğimiz bilgisayar denen zımbırtının son dönemlerindeyiz ai muhabbeti sonrasında gpu veya anakartlarda benzer görünselerde tamamen kendi içinde ai desteği internete bağlı olmadan çalışan aletlerin geleceğini düşünüyorum o yüzden geçiş döneminde olduğumuz için bu tür olayları görmek çok olası daha düne kadar ai zımbırtısını kullanan yokken şimdi ai dan çıkan yok.
İşletim sistemlerinin ai  desteğinin olmasıda çok normal KB5063878 vs farketmez zamanla illa düzeltilecek yapılacak birşey yok
İnternete bağlı olmadan sorunları çözebilecek aletler çıkacaktır dediğiniz gibi. Zaten bilgisayar kullananların sorunları, arızaları, yapmak istedikleri belliyken internetten bağımsız sorunları bilecek bir yapay zeka entegre edilebilir. Excell'in derya deniz olduğunu biliyoruz. Yıllardır da kullanıyoruz ama tam anlamıyla her özelliğini kullananların sayısı çok azdır yani Excell'den örnek vermem tam doğru oldu emin olamadım ama 

bu aletlere entegre olacak yapay zekaların da internete bağlı olmadan sorunların büyük kısmını çözeceğini düşünüyorum.
Günümüzde teknolojiyi yapay zekadan bağımsız ilerletmek pek mümkün değil o yüzden de en çok kullandığımız aletlere (telefon bilgisayar gibi) entegre olması da kaçınılmaz. İşi kolaylaştırıyorlar, hızlılar ve faydalılar.