Bitcoin Forum
November 06, 2025, 10:17:57 AM *
News: Pumpkin carving contest
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Περί tokenization  (Read 37 times)
BlackHatCoiner (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1834
Merit: 8885


Bitcoin is ontological repair


View Profile
November 04, 2025, 06:20:45 PM
 #1

Το σύστημα έχει αρχίζει να αγκαλιάζει το tokenization: https://cointelegraph.com/news/blackrock-tokenization-digital-assets-crypto-shift.

Μπορώ να καταλάβω κάποια προβλήματα που λύνει (π.χ., γραφειοκρατία, fees ενδιαμέσων). Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι πως θα λύνονται προβλήματα τύπου "έχασα τα κλειδιά μου" ή "έφαγα hack". Το token όσο είναι στο custody του wallet σου είναι σαν μια επιταγή που περιμένει να εξαργυρωθεί. Αν την χάσεις, η περιουσία χάθηκε. Υπάρχει κάποια απάντηση σε αυτήν την ερώτηση μου που μου διαφεύγει;



▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄░▄▄▄▄▄███▄▄▄▄▄▄▄▄▄███▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▄▄▄▄▄▄░▄▄▄▄▄▄░░▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄░▄▄▄▄▄░▄▄▄▄▄▄▄░███████████████████░░████████▄▄░███████████████████████████████
▄█████████████████████████████████████████████████████████████░░██████████▄█████████████████▀▀███████████▀
████████████████████████████████████████████████████████████░░█████████████████████████▀████▄███████▀░░
████▄▄███████████████████████████████▄▄██████████████████████░▄██████████████████████████▄███▄███████░░░░
▀█████████████████████████████████████████████████████▀██████████████████▀▀████████████████▄▄▄█████████▄░░
██████████░▀███▀█████████████▀░▀████▀███████▀█████████████▀████████████████░░▀▀████████░▀█████████████████▄
█████████████▀███████▀▀▀████▀████▀████▀░░▀██████████████████
█████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████▀▀▀▀▀▀
███████████████████████████████████████████████▀███▀
.
..100% WELCOME BONUS  NO KYC  UP TO 15% CASHBACK....PLAY NOW...
cryptosize
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1960
Merit: 379


View Profile
November 04, 2025, 07:20:27 PM
 #2

Δεν είναι νόμιμο το tokenization με βάση το υπάρχον νομικό πλαίσιο και εξηγούμαι:

Τα σπίτια (και τα χωράφια) καλώς ή κακώς έχουν ιδιοκτησία βασισμένη στους κρατικούς θεσμούς (Κτηματολόγιο).

Αυτή η ιδιοκτησία προστατεύεται σε καιρό ειρήνης από την Αστυνομία και σε καιρό πολέμου από τον Στρατό.

(δεν θα σχολιάσω κατά πόσο καλά δουλεύουν οι κρατικοί θεσμοί με Ρομά, Τούρκους κλπ... it is what it is)

Θυμάμαι κάποιος μου έλεγε ότι είχε την εξής «πρωτοποριακή» ιδέα:

Ότι θα αγοράσει ακίνητο, θα το σπάσει σε 100 κομμάτια (μετοχές, tokens, you name it) και θα τα πουλήσει σε ενδιαφερόμενους.

Μα του λέω «ο πραγματικός ιδιοκτήτης βάσει νομικού πλαισίου θα είσαι εσύ!»

Επί της ουσίας οι άλλοι θα είχαν μια υποσχετική (IOU) ότι τους ανήκει το 1/100 του ακινήτου... νομική ισχύ δεν έχουν.

Ήθελα να είμαι ευγενικός και να μην του πω ότι πάει να στήσει άαααααααλλη μια Ponzi πυραμίδα πάνω στις πλάτες κορόιδων.

Φάση αγοράζω ακίνητο με €100.000, ζητάω €1000 από 100 άτομα και γίνομαι μάγκας -> και το ακίνητο σε εμένα και τα λεφτά στην τσέπη (ιδανικά μετατροπή σε BTC)

Τα ίδια ισχύουν και με τα αυτοκίνητα -> είναι καταγεγραμμένα σε κρατικό μητρώο με πινακίδες, άδειες κυκλοφορίας κλπ.

Τώρα το τι θέλει να κάνει η BlackRock (που είναι κώλος και βρακί με τις κυβερνήσεις) ουδεμία σχέση έχει με self-custody. Σάμπως έχουν self-custody τα ETFs;

Πάλι θα υπάρχουν συμβολαιογράφοι (ίσως AI bots αύριο-μεθαύριο) και αντί για Κτηματολόγιο θα υπάρχει μια blockchain όπου θα καταγράφονται και ίσως τα σπάνε και σε κομμάτια (tokens)...

Αυτό όμως θα απαιτήσει αλλαγή του νομικού πλαισίου (εύκολο αν είσαι η BlackRock ή το WEF) και φυσικά θα μιλάμε για centralized σχήμα/Ponzi.

Καλώς ή κακώς δεν είναι όλα BTC να έχουν self-custody.

Δηλαδή σε έναν ιδανικό (λέμε τώρα) libertarian κόσμο όπου δεν θα υπήρχαν ούτε κράτη, ούτε Αστυνομία/Στρατός (υπάρχει ένα ελληνικό κανάλι που τα ευαγγελίζεται αυτά, δεν θυμάμαι όνομα, έχει έναν cowboy να μιλάει), αλλά μόνο self-defense, θα γινόταν του scam το κάγκελο! Αυτό που βλέπουμε με τις βεντέτες στην Κρήτη θα ήταν η κανονικότητα και όχι η εξαίρεση.

Γιατί είναι άλλο πράγμα να σου «χακάρουν» το BTC πορτοφόλι που περιέχει 0,1 BTC και άλλο πράγμα να χάσεις το σπίτι σου, επειδή μεταβιβάστηκε σε άλλο ψηφιακό πορτοφόλι...

Μιλάμε για τον ίδιο κόσμο που του «χακάρουν» το Facebook και ανοίγει και 2ο και 3ο και 4ο λογαριασμό.

Οι FB λογαριασμοί δεν κοστίζουν κάτι, όμως το σπίτι κοστίζει πολλά, ακόμα και σε ανεκτίμητη συναισθηματική αξία λόγω κληρονομιάς από πάππου προς πάππου.

Γενικά μου βρωμάει η BlackRock (το λέω και για τα BTC ETF, μέχρι και maxis έχουν τουμπάρει), οι τύποι το πάνε σιγά-σιγά σε κατάργηση ιδιοκτησίας και θα σου πλασάρουν γυαλιστερά tokens για να πειστείς ότι είναι "ΟΚ" να είσαι μέτοχος του 1/100 και όχι του 100% με τον παραδοσιακό τρόπο.

Το σπίτι είναι σπίτι, είναι κάτι χειροπιαστό, όχι κάτι άυλο να σπάει σε υποδιαιρέσεις.

Με 1.000.000 satoshis ζεις, με 1 τετραγωνικό μέτρο (σε ένα ακίνητο των 100τμ) δεν ζεις.

Γενικά έχω να πω ότι το νομικό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει σε πολλά πράγματα για να περάσουν αυτά που θέλουν και δεν θα είναι προς όφελος του λαού.

π.χ. με την AI υπάρχει χοντρό θέμα με τα copyrights (ψηφιακή ιδιοκτησία)

Δεν μπορεί να παίρνει η AI την πνευματική ιδιοκτησία άλλων (βλ. studio Ghibli) και να σου φτιάχνει νέο υλικό βασισμένο σε ανθρώπινη πνευματική εργασία.

Τι θα κάνει δηλαδή το studio Ghibli; Θα βγουν στην ανεργία και θα παίρνουν UBI; Ε σωστά μαντέψατε, αυτός είναι ο στόχος του "own nothing and be happy". Grin

ΥΓ: Διακαή πόθο με την κατάργηση της ιδιοκτησίας/κληρονομιάς έχουν οι αριστεροί (σοσιαλιστές, κομμουνιστές), γιατί λέει δεν είναι δίκαιο κάποιος να γεννιέται με πλούτη (π.χ. 2-3 σπίτια κληρονομιά) και ο άλλος φτωχός μια ζωή στο (ακριβό πλέον) ενοίκιο.

Ναι, σαφώς και δεν είναι δίκαιο, με την ίδια λογική που δεν είναι δίκαιο ο ένας να γεννιέται όμορφος/alpha male και να γαμάει αβέρτα γυναίκες (και αριστερές/φεμινίστριες, που δήθεν θέλουν «ισότητα» και «ενσυναίσθηση»), ενώ ο άλλος να γεννιέται άσχημος/beta male και να μην του κάθεται καμία.

Άρα η λύση ποιά είναι; Να καθορίζει το κράτος με διάταγμα Sex Pass ότι σε κάθε άντρα θα αντιστοιχεί μια γυναίκα, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι;

Ξέρετε καμία αριστερή/σοσιαλίστρια που θα το δεχόταν αυτό, ενώ όλες γουστάρουν να γαμιούνται μόνο με το top 20%; (Hypergamy 101)

Τα παραπάνω τα λέω για να δείξω ότι η αριστερίλα (διακαής πόθος για «ισότητα») είναι μεγάλο slippery slope/rabbit hole και άπαξ και ζητήσεις ίση μοιρασιά στο χρήμα, γιατί όχι ίση μοιρασιά ΚΑΙ στο σεξ; Τα double standards/αντιφάσεις τους είναι απίστευτα...
cryptosize
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1960
Merit: 379


View Profile
November 04, 2025, 07:32:22 PM
 #3

Για να ανακεφαλαιώσω:

Κατάργηση ιδιοκτησίας δεν γίνεται να υπάρξει, εκτός κι αν μιλάμε για Αναρχία (φάση 50.000 π.Χ.)

Στη σπηλιά μου με το ρόπαλο και βαράω όποιον βρω μπροστά μου.

Από την στιγμή που ξεκίνησε ο Πολιτισμός (Γεωργική Επανάσταση), ξεκίνησε και η ιδιοκτησία και η κληρονομικότητα (όπως έχω ξαναπεί).

Άρα ιδιοκτησία ΔΕΝ γίνεται να μην υπάρχει, γίνεται όμως να μεταβιβαστεί από τα χέρια των πολλών (δικαίωμα με βάση τα ιδεώδη της Δύσης) στα χέρια των λίγων (να γίνει προνόμιο της Ελίτ).

Και πότε ήταν προνόμιο για λίγους η ιδιοκτησία; Στο Μεσαίωνα, που η μάζα δούλευε στα χωράφια για ένα κομμάτι ψωμί κι ένα χαμόσπιτο. Ιδιοκτησία είχαν μόνο οι Βασιλιάδες, η Εκκλησία κλπ.

Ε μαντέψτε: ετοιμάζουν ΤεχνοΜεσαίωνα -> μια γυαλιστερή, λουστραρισμένη εκδοχή ΝεοΜεσαίωνα με τεχνολογική εσάνς (λίγο blockchain, λίγο Web 3.0, λίγο AI, λίγο tokenization).

Ιδιοκτησία θα έχει *μόνο* η BlackRock, το WEF και κανείς άλλος. Ούτε οι πολίτες, ούτε καν τα κράτη (βλ. ΥπερΤαμείο για 99 χρόνια).

Η μάζα Home Pass και πολύ της είναι, αν είσαι καλό παιδάκι με επαρκές social credit score...
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!