Bitcoin Forum
January 12, 2026, 10:24:52 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: Binance Copy Trading Hesabım - KAPALI - ROI: -%15  (Read 456 times)
KHaqan007 (OP)
Member
**

Activity: 180
Merit: 33

View Profile
December 21, 2025, 07:06:00 PM
Last edit: December 21, 2025, 07:24:11 PM by KHaqan007

Yakından takip ettiğim bir başlıktı, bazı arkadaşlar biliyorlar benim asıl mesleklerimden biri uluslararası piyasalarda türev ticareti (derivatives trading),

profesyonel traderlar arasında bile düzenli olarak kara geçenlerin oranı 10%'un altındadır arkadaşlar (benchmarkları ve betaları her sene yenebilenlerse 5%'in de altındadır), trading dünyanın en zor mesleklerinden biridir, o yüzden Khaqan'ınki en azından denediği ve bunu şeffaf bir şekilde paylaştığı için değerli bir başlangıç.

Kendisiyle de biraz konuştuk, ilerdeki denemeleri için işine yarayabilecek 1-2 ayrıntıya dikkat çekeceğim:

1) Kriptolar "tradfi" denilen geleneksel finans enstrümanlarından çok farklı dinamiklere sahipler, aşırı düzeyde arz kontrolü ve manipülasyon gibi taktiler uygulanıyor, siz fiyat hareketini doğru tahmin etseniz bile saatlik 1-2% funding fee ödenen ortamda arzı elinde tutanların 3-4 gün fiyatı manipüle etmesi bütün pozisyonunuzun sıfırlanması için yeterli olabilir.

O yüzden tek bir tokena kafayı takıp, "bu mutlaka düşecek" "ya herru ya merru" gibi duygusal yaklaşımlardan uzak durmak lazım.

2) Tek bir trade'e bağlı kalıp (buna pozisyonla evlenmek de deniyor) bütün portföyü tekil bir risk noktasına bağlamamak gerekir, eğer gerçekten bir trading avantajınız varsa, stop loss kullanırsanız uzun vadede kazanabilirsiniz, zaten "trading edge" denilen nosyonun sizde olup olmadığı da istatistiki olarak yüksek örneklemli dağılımda belli olur.

"Pozisyonları asla kayıpta kapatmayacağım nasılsa kaldıraç var" gibi bir yaklaşımda birkaç ay sürekli kazandıktan sonra bile bir gecede patlayabilirsiniz...

İlerdeki denemelerinde stratejilerini mutlaka stop loss'larla veya günlük kayıp limitleriyle destekleyerek devam etmesini tavsiye ediyorum Khaqan'a ilk başlangıç fena değildi, pozisyonlarda max 1 gün kaldığı şekilde stratejilerini revize ederse belki bu sistem daha güçlü olabilir.

Bir de daha önceden bahsettiğimiz gibi Hyperliquid ve Lighter gibi top dex'lerdeki Vault sistemi copy trading'den daha profesyonel bir yöntem için bu işler için.

Başarılar

Uzun vadede %10'dan azdır bence hocam.

Noted, ama dönecek buradan Smiley

Teşekkürler.

Edit: Hyperliquid iyi gözüküyor, ama bilinirliği şu an için oldukça az diye tercih etmedim. Bakalım bu hesabı toparlayıp hedefine ulaştırırsam taşınabilirim.

Binance Copy Trading Platformunda İşlemlerimi Kopyalayabilirsiniz.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5564761.0
KHaqan007 (OP)
Member
**

View Profile
December 27, 2025, 06:34:43 PM

%15 zararda gözüküyorum. Asıl zararı yaratan tek bir pozisyon, bence dönecek ama kararsızım hesabı kapatmakta.

KHaqan007 (OP)
Member
**

View Profile
January 01, 2026, 07:56:56 AM

1 pozisyona aşık olmam sebebiyle %15 zararla süreci kapatıyorum.

Kasa yönetimime hala güveniyorum, likit vs olunmadı ama hata yaptım tabi ki.

Bir de piyasa çok yataydı. Yüksek karlara fırsat vermedi.

Bir daha copy trade hesabı açarsam bu merkeziyetsiz bir borsada olacaktır.

2 takipçim zarar yazdılar, özür diliyorum.

İyi seneler

Pages: « 1 [2]  All
  Print  

Jump to: