Intel 13. ve 14. nesil Raptorlar yani i9 alma. Büyük sıkıntı çıktı internet birbirine girmişti ilk çıktığı zamanlar dahilinde ki hala devam ediyor
RTX 5000 serisinde de bazı kartlarda da ROP'larında %5 performans kaybı var denk gelirse aldığın yere göre garantin patlar haberin olsun.
ve bilgisayarı aldıysan bile hadi dizdin DDR5 diyelim donma ve çökme sorunlarıyla fazlasıyla karşılaşılınıyor. Genelde XMP/EXPO ayarıyla ilgili oluyor ki bios update veya manuel olarak düşürmen gerekiyor MHZ hızını.
Başka diyecek bir şeyim yok. İmza kampanya muhabbetini anlamadım. Bildiğim bir konuda değil. Hayırlısı olsun.
katılmıyorum ultra core 9 makina topladım ddr5 en ufak sorunum yok. Güncel anakartlar'ı tercih ederseniz sistemi aldığınız gün güncel bios'u anakarta yazarsanız olabildiğince az sorun alırsınız.
DDR5'li yeni güncel bir sistem toplamayı düşünüyorum dostlar.
Hocam öncelikle kolay gelsin diyorum. Sistem toplarken bence en önemli şey parçaları daha sonra yükseltmek istediğimizde buna imkan veren bileşenlerden oluşması. Yani şimdi ekran kartını yükseltmek istiyoruz ama işlemcimiz az kalıyor ya da anakartımız. Şimdi yeni bir sistem toplayacaksanız imkanlarınızı zorlamanızı tavsiye ederim yani sistemi en yüksek olabilecek bir şekilde toplamanızı öneririm. İşlemci ya da ekran kartında da markadan ziyade uyumun iyi olmasına dikkat edin.
Ekran kartını yükseltmek isterseniz işlemciniz az kalmasın yarın için ya da tam tersi. Şu an için sistemin uyumu çok iyi seviyede olabilir ama bir parçayı değiştirdiğinizde diğeri aşağıda kalacak ve yeni alınan parçadan tam anlamıyla faydalanılmayacak. Bu aslında sistem toplarken ki en büyük sorun. Bunun için parçaları seçmek de kolay değil sadece demesi kolay oluyor

Bir de sistemle ne yapacağınız önemli. Eğer yaptığınız iş sınırları zorluyorsa sistemde o zaman dediğim gibi en üstlere (uyumlu parçalar) yönelmeniz iyi olur ama normal bir kullanıcıysanız işleminizin süresi 1 dakika yerine 2 dakika olsa da bir şey olmaz önemli olan iş esnasında sorun çıkarmaması ya da bu pc 3-4 yıl arası işimi görsün sonra 2. pc olarak yoluna devam eder günün şartlarında üst bir sistemi tekrar alırım da bir seçenek.
Parça-uyum konusunda yardımcı olabilecek bilgili kişiler vardır onlar daha net bilgi verebilir.
aslında sistem güncelleme işi yalan oldu olabildiğinde en modern chipset'i almak lazım gerisi zaten bir sonrakinde ya işlemcilerde pin değişiyor yada pci teknolojisinde bir fark oluyor bir şekilde o modern upgrade edilebilir sisteminiz anında demode oluyor. Modern bir anakart alırkende yarın benim ....'ya ihtiyacım varmı diye bakarak alın insanlar kullanmayacağı özellikler yüzünden deli para veriyor bu anakartlara.
Hocam geri dönmeniz forum için çok sevindirici. Uzun zamandır sizi göremiyorduk. Siz döneceksiniz sıra meser hocamda olsun. Umarım o da düzenli paylaşımlarla foruma katkıda bulunur.
Konuya gelecek olursak 4070Tİ ile 5070 arasında ciddi bir fiyat varsa değiştirmeye değmez. Ama diğer unsurları değiştirebilirsiniz. İşlemci, anakart gibi parçalar uzun vadede daha mantıklı yüksek olması. Ekran kartını her sene değiştirebilirsiniz isterseniz. Başarılar diliyorum, tekrar hoş geldiniz.
ekran kartı konusunda ise sana hiç katılmıyorum

işim gereği birçok gpu'yu gerçek hayatta deneyimledim gpu şirketlerinin çoğu güncel oyunlar için gerçek düzeltmeleri sunuyor sizin kas gücü istediğiniz kadar güçlü olsun driver'a ait bir güncelleme yoksa malesef o kas gücü olduğu gibi kalıyor.
Alabildiğiniz en modern gpu tercih edilmeli güncel chipte sahip bir anakart yok şu ledli kasa muhabbetine falanda girmeyeceğim tamamen balon iş nasıl rahat ediliyor anlamıyorum pc dediğin kapalı kutu olur kendi haline bırakırsın çalışır geri kalanı rahatsız etmez şimdiki kasalar resmen kerhanede gibisiniz disco veya.
ilk önce amaç sonra o amaca uygun bütçe yaratılacak sonrada sisteme geçeceksiniz yok ben illa 5070 ti alacağım deyip sistemin geri kalanını en dandik oem ürünleri tercih ederseniz bir anda sisteminizden soğursunuz.
Disk muhabbeti zaten klasik ssd oldu ama pci 5.0 teknolojine uygun mimaride bir nvme alacaksanız kuru kuruya almayın üzerine sağlam bir soğutucu alın birde gelişi güzel anakarttaki pci yuvasına takmayın kitapçığa bakın her port'un özelliği başka artık yeni anakartlarda main nvme yuvası anakartınızda bulunan benzer yuvalar ile aynı görünse bile teknolojisi farklı olacaktır.
Eskiye oranla bunları chatcpt zımbırtısına sorarsanız birebir toplatır
Forumda konum vardı hatırlamıyorum şimdi ozamanlar 196gb ddr5 ramli bir sistem toplamıştım. en son 5070 ti aldım sadece ramlerden sanırım 20-30k tl kar ettim.
Ha şu power muhabbetide fazla abartılıyor bilginize yok 1000 watt vs elinizde 600 watt bir power varya eğer bilindik bir markaysa kullanın geçin millet çıldırmış durumda.