spoiler uyarısı yapılması gerektiğine katılıyorum. lütfen birbirimizi spoiler konusunda önceden bilgilendirelim.
breaking bad'i izledim ama better call saul'u bitirmedim. neden olduğu bilmiyorum ama onu yarıda bırakmıştım. breaking bad izlediğim en iyi dizilerden birisi kesinlikle bende yeri çok ayrı. kimilerine göre tarihin en iyisi. bu dizinin tanıtıldığı her yerde yönetmenin yaptığı dizilerin sıralanması bile başarısının büyüklüğünü gösteriyor. sırf vince gilligan yaptığı için dizi hakkında hiçbir şeye bakmadan ilk bölümü izledim.
-spoiler- hiçbir şeye bakmadan açtığım için ilk dakikalarda kafam biraz karıştı ama olay hemen anlaşıldı. giriş bölümü güzel, yönetmen breaking bad'e benzer şekilde garip kamera açıları ve beklenmedik sahnelerle donatmış diziyi. konu olarak da güzelmiş ben virüs zombi salgın içeriklerini severim. tek bir eksisi var, ana karakter seçimi. şuraya itici heyecanlı bir kadın koyacaklarına gerçek bir başrol koymaları gerekirdi. cinsiyetçilik olarak algılanmasın fakat ana karakter böyle bir tip olunca insan diziye pek yaklaşamıyor. bir kere bize sevdirmeleri lazım karakteri.
-spoiler- ilk bölüme puanım 7.5/10.