Bitcoin Forum
April 03, 2026, 10:05:01 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Bodrum mandalinasının abartılmış bir balon olması  (Read 132 times)
Geleve (OP)
Full Member

Activity: 742
Merit: 135

View Profile
November 25, 2025, 10:48:49 AM

Tutturmuşlar Bodrum mandalinası diye. Bu ne kardeşim? Mandalina mı yiyoruz çekirdek mi yiyoruz belli değil. 1 kilo tarttırıyorsun 250 gramı çekirdek, 250 gramı kabuk. geriye de mayhoş tatlı, vıcık vıcık bir şey kalıyor. Çekirdeklerini tükürmekten çene kası yapıyorsun.

Halbuki Klemantin öyle mi? Şu an tam mevsimi. Gidin pazara ve dünyanın en güzel mandalinasından deneyin. Küçük küçük, koyu kırmızımsı renkli, sert ve sulu. Mis kokulu, aromalı. Yedikten sonra ellerinize öyle güzel siner ki bu aroma, resmen mandalinalı parfüm. Kıvamı öyle iyidir ki ne ellerinize bulaşacak kadar sulu, ne de kekremsilik verecek kadar kuru. On numara kıvam.

Velhasıl mandalinanın kralı klemantindir. Muğla-Aydın tarafı buna “kinin”, Trakya “kırmantin” der. Yanlış mandalina almayın diye söylüyorum. Aşağıya fotoğrafını da koydum. Bundan alın. Kışı dandik, vıcık vıcık mandalinalarla harcamayın.

xzone
Legendary
*

Activity: 3276
Merit: 1820

View Profile
November 25, 2025, 03:11:54 PM

Katılıyorum, Bodrum mandalinası bence de güzel değil. Hatay Dörtyol ya da Antalya Kemer üretimi mandalinalar kat kat daha güzel. Mandalina dediğin çekirdeksiz olur, ağzına atıp rahat rahat yersin bir şey çıkartma ihtiyacın olacaksa mandalina yemenin anlamı yok. Pratikliği olmuyor bir kere öyle yediğinizde. Bir de manasız derecede yüksek fiyatlandırmalar olmamalı, en kolay üretilen ürünlerden birisi sonuçta.
Bodrum mandalinası sıkınca güzel oluyor, çekirdekten kurtulmuş oluyorsunuz en azından Cheesy

███████████████████████████
███████▄████████████▄██████
████████▄████████▄████████
███▀█████▀▄███▄▀█████▀███
█████▀█▀▄██▀▀▀██▄▀█▀█████
███████▄███████████▄███████
███████▀███████████▀███████
████▄██▄▀██▄▄▄██▀▄██▄████
████▄████▄▀███▀▄████▄████
██▄███▀▀█▀██████▀█▀███▄███
██▀█▀████████████████▀█▀███
.
.Duelbits PREDICT..
█████████████████████████
███████████▀▀░░░░▀▀██████
██████████░░▄████▄░░████
█████████░░████████░░████
█████████░░████████░░████
█████████▄▀██████▀▄████
████████▀▀░░░▀▀▀▀░░▄█████
██████▀░░░░██▄▄▄▄████████
████▀░░░░▄███████████████
█████▄▄█████████████████
.
.WHERE EVERYTHING IS A MARKET..
█████
██
██

██
██
██████
Will Bitcoin hit $200,000
before January 1st 2027?

No @1.15         Yes @6.00    
█████
██
██

██
██
██████

CHECK MORE > 
kizilhare
Member
**

Activity: 281
Merit: 42

View Profile
November 26, 2025, 08:40:06 AM

Ben İzmir mandalinasının meşhur olduğunu biliyordum Bodrum'da mandalina yetiştiğini bile ikk defa duydum.
Çekirdekli ve kokulu olması kötü. Özellikle çekirdek tam bir bela.
Mandalinada lezzet isteyen  ince kabuk alır. Soymak zahmetli biraz
Kolay soyayım diyen de kalın kabuk alsın yesin.
En güzeli lezzetli ve küçük olanı Gramantin olduğunu biliyorum.

mandown
Legendary
*

Activity: 2618
Merit: 2155

View Profile
November 26, 2025, 10:03:29 AM

Ben İzmir mandalinasının meşhur olduğunu biliyordum Bodrum'da mandalina yetiştiğini bile ikk defa duydum.
Çekirdekli ve kokulu olması kötü. Özellikle çekirdek tam bir bela.
Mandalinada lezzet isteyen  ince kabuk alır. Soymak zahmetli biraz
Kolay soyayım diyen de kalın kabuk alsın yesin.
En güzeli lezzetli ve küçük olanı Gramantin olduğunu biliyorum.

Bırak bodrumu karadenizin tamamında mandalina yetişiyor garip geliyor bana ama sanırım ya iklimlerimiz bozuluyor yada daha farklı bir durum mevcut hemde öyle ufak tefek değil sağlam miktarda oluyor birde kivi son yıllarda dehset kiviüretimi var ve müşterisi hazır.

Pestisit olmasında gerisi önemli değil kendi ürettiğimiz fındığı bile artık yemek istemiyorum ister istemez o kadar ilaçlıyoruz ki saçmalık seviyesinde.

karabiber
Hero Member

Activity: 2044
Merit: 942

View Profile
November 26, 2025, 12:34:36 PM
Merited by Vispilio (1)

Bodrum mandalinası zahmetli bir mandalina ama bana kalırsa verdiği tat, aroma olarak en iyilerden. Çok ekşi değil ve tatlılığı fazla değil. Eğer mayhoş mandalina seviyorsanız tabi size göre tatsız kaçabilir ama mandalinayı yedikten sonra ağızda bıraktığı tat olarak tek geçerim. Gazozu da gayet lezzetlidir. Tat durumları tabiki göreceli şeyler. Bodrum mandalinası aroması sayesinde özellikle içecekler ve tatlılarda bolca kullanılır. Diğer mandalinaları kullanan işletme daha denk gelmedim o yüzden diğer türlere yorum yapamayacağım. Herkesin damak zevki farklı olduğu için yoruma çok açık bir konu. Smiley

püsür
Hero Member

Activity: 1890
Merit: 879

View Profile
November 26, 2025, 12:37:23 PM

Haha hocam öncelikle durduk yere böyle bir isyan olmasına güldüm. Ama bir yerde doğru diyorsunuz, bodrum mandalinası o kadar lezzetli de değil. Ama diğer mandalinalar acaba ata tohumu mu merak ettim. İstanbul'a gelen ne kadar meyve sebze varsa bana endüstriyelleşmiştir ve yabancı tohumdur gibi geliyor. Belki bodrum mandalinası ata tohumu olarak kalmıştır. Bodrumda mandalinadan kolonya lokum vs yapıyorlar, sadece onlarda kullanılsa daha uygun olur gibi. Bodrum aslında çolak bir yer olduğu için bir tek mandalinalık imkan var galiba, o da ünlü olmuş. Denizi dışında aslında bir olayı yok bodrum'un.
ozgr
Legendary
*

Activity: 1862
Merit: 1059

View Profile
November 26, 2025, 01:01:12 PM

Konuyu okuyunca kendimi ekşi sözlükte hissettim. Her kuşu sktik bi leylek kaldı Cheesy
Bodrum mandalinasının koku olarak eşi benzeri yok ama karadenizde yetiştirilen mandalinalar da bir o kadar lezzetli ve ekşi oluyor.
Mandalina dediğin ince olur soyarsın ağzına atarsın çekirdekli olunca insanın yiyesi gelmiyor.
Havalar bu hafta ilkbahar gibi hissettiriyor şimdi bodrumda olmak vardı..
Xyloo
Full Member

Activity: 182
Merit: 146

View Profile
November 26, 2025, 02:37:26 PM

Bildiğim kadarıyla mandalina, portakal güney bölgesinde Adana- Mersin taraflarında sıklıkla üretiliyor. Bodrum mandalinasını bilmiyordum ilginç.

Geleve (OP)
Full Member

Activity: 742
Merit: 135

View Profile
November 26, 2025, 04:39:30 PM

Mandalina dünyanın en güzel meyvesidir. Dünyanın en güzel mandalinası da klemantindir abicim.

Ne portakal gibi vıcık vıcık, ne ananas gibi kesmesi zor, ne kavun karpuz gibi dolaba koy soğusun derdi, ne de elma armut gibi yıkama derdi var. Al soy ye. Bu kadar basit. Bıçak derdi de yok, zaten yaradan kendinden dilimlemiş, parmağına geçirince yüzük bile oluyor. Bir meyve bir insana daha ne verebilir ki?

Pages: [1]
  Print  

Jump to: