Fiziksel altın yatırımı gün geçtikçe çok daha önem kazanıyor şirketler bu doğrultuda altına yatırım yapmalarını çok doğru buluyorum. Tether bir nevi usdt ye karşılık altın ayırıyor gibi düşünebiliriz yani bir nevi güvence gibi geliyor bana. Piyasada altın azalırsa ki azalıyor önümüzdeki senelerde muhtemelen altın çok daha değerli hale gelecektir.
USDT’nin dolaşımdaki tüm tokenlere birebir dolar rezerviyle desteklendiği kesin değilken şirketin altın alması sorgulanması gereken bir durum bence. Karşılığı tam anlaşılmamış bir varlığın ülkeleri geride bırakan altın alımı işin içinde siyasi durumların olduğunu gösteriyor. Tether bu gidişle ani bir soruşturma yerse kripto piyasasının zararını tahmin bile edemiyorum. Zaten son zamanlarda piyasanın tadı tuzu yok birde üstüne böyle şeyleri gördükçe kriptonun farklı bir amaca doğru mu gittiğini düşünmeden edemiyor insan. Ya da şirket altın alarak olası bir soruşturmada kendisini garanti altına mı almak istiyor, yakında kokusu çıkar ortaya.
İşin en acayip kısmı burası zaten. Keza yukarıdaki mesajım tam da bununla alakalı. Sen Dünya’nın en paranoyak devleti olacaksın, sonra tether diye ne idüğü belirsiz bir şirket karşılığı olup olmadığı belli olmayan dolar cinsinden tokenları piyasaya sürecek ve trilyon dolarlık hacim oluşturacak, bunu senin topraklarında faaliyet gösterirken yapacak, sen de oturup bunların hepsini izleyeceksin.
Abd kendisine vergi vermeyen adamı dünyanın öbür ucunda yakalayıp defterini düren bir devlet. Tether şimdi bunları kendi başına mı yapıyor yani?
Kesinlikle var bir pislik bunun içinde ama işin iç yüzünün ortalığa dökülmesi henüz işlerine gelmediği için mesele fazla konuşulmuyor.