|
November 30, 2025, 09:54:42 PM |
|
Arkadaşlar selamlar. Merak ettiğim forumun genelinde şu konu :
Eğer varlık birikimine başlarsanız önceliğiniz ne olur? Tüketici olarak harcamanıza nereden başlarsınız? Türkiye’de ev sahibi olmak çok zor. Az önce bir konu gördüm oraya yazacaktım da ayrı bir başlıkla genel bir tartışma havası da güzel olur diye düşündüm. Türkiye’de 5 yıllık konut artışı %1200 civarıymış. Parası olan önce ev mi almalı yoksa kirada kalıp parasını mı değerlendirmeli? Ayrıca uzun vadede temettü, Bireysel emeklilik gibi planlardan hangisi sizce mantıklı olandır? Bitcoin biriktirmek elbette önemli ancak bugünden başlayarak her ay kenara 10 bin liralık bitcoin biriktirmek mi mantıklı, 10 bin liralık ABD hisselerinden karma sepet yapmak mı?
Konunun beyin fırtınası olması adına ; bugün 10 milyon liranız sıfırdan elinizde piyangodan çıksa, yatırım yönlendirmeniz nasıl olur? 10 milyon lira büyük para değil özellikle böyle orta hacimli bir parayla nasıl yatırım yapacağınızı merak ediyorum.
Ben %40 altın, kalan 6 milyonun 3 milyonuyla 1+1 bulursam alır oturur, kalan 3 milyonunun da %40’ını bitcoin, kalanı ABD hissesi yapardım.
|