https://talkimg.com/images/2025/12/07/UTQjxP.pngBorsa ile tanışmam 2013 yıllarından beridir var. Güzel kar elde ettiğim zamanlarda çoktur, genel olarak uzun vade yatırımcısıyımdır, ara ara gün içi trade ettiğim zamanlar da oldu ama bir türlü beceremedim, sağlam bir sistemin olması gerek ve bu sisteme uyacak psikoloji lazım bu ikisi de bende yok o yüzden uzun vade yatırım da daha kazançlı oldum.
Temel analiz bildiğiniz gibi şirketler 3 ayda bir bilanço açıklarlar burada şirketin bütün gelir, gider, kar, zarar, yatırım, stok, borç, ne satıyor, ne üretiyor, sahibi kim her şeyi öğrendiğimiz yer.
İlk yıllar temel analize göre alır satardım ve çoğu tanıdığım da bu şekilde ilerdi.
Örneğin bir hissenin bölünme haberi o kadar etkili olurdu ki en az 6-7 gün tavan giderdi, bir kap gelirdi yeni iş anlaşması ile alakalı hisse pozitif yönde hareket ederdi, şu an bunlar pek yaşanmıyor. Geçen haftalarda Ereğli demir çelik altın rezervi bulduğunu açıkladı hisse o günü ekside kapattı.
Bence artık temel analiz pek çalışmıyor bizim borsamız da.
Teknik analize gelirsek çok denedim çok eğitim videosu izledim ortalamanın üstünde bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum ama işe yaramadı.
Bir büyüğüm teknik analiz için şöyle derdi 'teknik analiz arabayı dikiz aynasına bakarak sürmekle aynıdır' derdi yani geriye bakarak önünü göremezsin derdi
sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz
iyi forumlar herkese