Selam arkadaşlar,
Uzun zamandır inanılmaz sardığım bir konu var. Dünyadaki sokak şarkıcıları. Onların videolarını izlemek, performanslarını keşfetmek bana muazzam bir keyif veriyor, hatta onlara aşırı imreniyorum diyebilirim.
Hayatta en çok ne olmak isterdiniz diye sorsalar, cevabım muhtemelen iyi bir sokak şarkıcısı olurdu. O derece. Çünkü bana göre bu en saf ve en özgür müzik yapma şekli. İnsanlar dinlesin diye de değil. Ben çok keyif alacağımı bildiğim için yapmak istiyorum.
Özellikle New York sokakları... bu müziğin adeta dünya üzerindeki kalbi. Oradaki o enerji, o kalabalıkla kurulan anlık bağ... Düşünsenize, bir köşede durup gitarımla
Jalib Johnson gibi "This Is A Man's World"ü içtenlikle söylemek... Ya da
Brothers Moving gibi bir grubun parçası olup yarı çıplak, çılgınlar gibi bir enerjiyle sokaklarda müzik yapmak ne kadar keyifli olurdu. Hayatımın son demlerine kadar, o efsane isim
Grandpa Elliott gibi New Orleans sokaklarında müziğimi yapar, hatta onun gibi o yaşta bile turnelere çıkardım. Veya tıpkı
Mike Yung'ın yaptığı gibi, New York metrosunun dehlizlerinde gürültüye inat kendi keyfimce müzik yapmanın huzurunu yaşardım.
Bu yüzden ölmeden önce yapılacaklar listeme “New York’a gidip sokak şarkıcılarını dinlemek” maddesini ekledim. Hedefimi gerçekleştirmek için bitcoinin on milyon dolar olmasını bekliyorum. Hesaplamadım ama sanırım fartcoin 100 dolar olursa da gidebiliyorum

. Şaka bir yana beğendiğim sokak müziklerini de aşağıya ekliyorum. Siz de içerik ekleyebilirsiniz, böylece birbirimizin keşfetmediği sokak sanatçılarını paylaşmış oluruz.
Jalib Johnson (This Is A Mans World)
Brothers Moving (Minnie The Moocher)
Roger Ridley - Grandpa Elliott (Sittin' On The Dock Of The Bay)
(Huzur içinde uyusunlar)
Mike Yung (Unchained Melody)