İzole bir yaşam ve belirli bir ekonomik-kültürel düzeyde olan insanlar ile bir arada yaşamak elbette bir kesim için cazip geliyor. Fakat bunu sağlamak gerçekten zor, dediğiniz gibi bir raylı sistem projesi ile mahallenin bütün havası değişebilir. Bu yüzden artık şehirden iyice uzaklaşmış site kültürleri yaygınlaşıyor, özel aracınız yoksa taksiye binlerce lira vermeniz gereken mahallelerde yeni yaşamlar kuruluyor. Bu bölgelere toplu taşıma ile gelmek için de saatlerce yol gidilmesi gerekiyor, bu yüzden sadece işi olan ya da orada yaşayan kişiler o bölgelere gidiyor.
Ulaşımı kolaylaştırmak belediyenin görevi ama zaten zengin bir mahalledeyseniz özel aracınız vardır ve Türkiye'de raylı sistemin yaygınlığı falan çok düşük, gelse de o tramvaya binmezsiniz. Bu yüzden bu şekilde bir yatırım yapmak mantıklı olmaz. Otobüsler ile bu bölgelere taşıma desteği sağlamak daha kolay bir çözüm olur.
Böyle bir bölgede yaşıyorken etrafta suça sürüklenme ihtimali yüksek kişiler görmek istemem, kafam rahat yaşamak isterim. Bu yüzden ben de o kesimden olurdum diye düşünüyorum.
Şöyle de bir gerçek var ki artık herkes her yerde yaşayabiliyor, her yere gidebiliyor. Bu kadar izole bir şey yaratmak artık imkansıza yakın oldu, gelecek olan bir şekilde gelip rahatsız edebiliyor