Arkadaşlar konuyu açma sebebim 15 yıllık arkadaşımın bu hastalığa yakalanması ve gözümün önünde eriyip gitmesi oldu böyle bir kavramı da ilk defa onunla duydum
3 kere ağır şekilde hastaneye yatmasıyla sonuçlanmış sert duygu bozukluğu yaşamış oldu ve buna sebep bir iftira sonucunda mesleğinden olmasıydı mahkeme süreçleri üstüne ilişkisinin bitmesi tuzu biberi oldu ve bana anlık bilgiler verdiği için manik ve depresif dönemlerine şahit oldum
Öncelikle artık şaka kaldırmıyor, çabuk sinirleniyor eşiği düşmüş ve konuşurken çok daha dikkatli olmak zorunda hissediyorum kendimi çok fazla dini veya ezoterik şeylerden bahsetmeye başladı karakteri 180 derece değişti taban tabana zıt halleri var tam da şöyle :

Ayrıca bu hastalığın en büyük tetikleyicisi uykusuzlukmuş uykusuz kaldıkça daha kötü olduğunu söylüyor ve ilaçları alıp günlük hayatına devam etmesi gerekiyor ama hasta dönemlerinde olduklarını kabullenmeleri çok zor bu yüzden ilaç için takip gerekiyor sağa sola küfürler savurmaya ve hastalık döneminde farkında olmadığı şeyler yapmaya başlıyor
Bunun bir doz ilerisi Şizofreni bu yüzden çok ciddi bir rahatsızlık bu arkadaşlar çevrenizde varsa psikolojik destek mutlaka alsınlar ayrıca ilaç takibi ve uyku kalitesini de mutlaka edinin gerçekten bir insanı göz önünde eritti bu hastalık