Fenomen dediğiniz kişilerin büyük kısmı sahte görseller ve sahte işlemler ile piyasaya yeni girenler üzerinden prim yapıp cebini dolduran kişiler. Aynı konu hakkında farklı görüşlerde yazı yazıp hangisi tutarsa onu hesabında bırakan, diğer paylaşımı kaldıran bile o kadar çok kişi var ki. Yazılanların ya da kazançların büyük kısmı sahte, zaten 100 kişi varsa 90'ı aynı şeyi yazar aynı şeyi alır satar. Bitcoin 80'e düştüğünde ben tüm paramla aldım der, 100'e çıkıp 90'a indiğinde ben zaten 99'da sattım siz niye satmadınız der

Bedava peynir sadece fare kapanında olur, gerçekten bilgisi olan kişi zaten parayı kazanıyordur başkasına anlatmakla uğraşmaz - vakit kaybetmez. Çok nadir görürsünüz gerçek paylaşım yapanları, onlar da zaten bahsettiğiniz kişiler gibi yüz binlerce takipçiye sahip olmaz genelde. Sayı arttıkça ortam bozulur, takipçi sayısında bile bu durum geçerli oluyor. Geri kalan herkes oluşturduğu topluluğu sömürmeye çalışan kişilerdir, üzerinden kazanç sağlar. Düşükten aldığı malı yükseltir sonra da elini boşaltır ya da anlattığı projeden zaten milyonları cebe atar.
Piyasada gerçekten takip edilecek ya da güvenilecek kişi sayısı 3-5 belki vardır. Biz bize yeteriz buradaki arkadaşların yazdıklarını okuyarak zaten büyük kazançlar elde edebiliriz. Küçük ama elit bir kitleyi tercih ederim her zaman