Bana kalırsa piyasa çoğunluğun bildiklerini fiyatlıyor.
Misal gümüş 30 dolar civarı olduğu zamanlar herkes ucuz olduğunun farkındaydı ama çok kısıtlı bir kesim gümüşe yatırım yapıyordu.
Piyasa gümüşün gideceğini niye anında fiyatlayıp gümüşü 60 dolara göndermedi de yıllarca 15-30 dolar arasında süründürdü?
30 dolardan gümüş alanlar piyasanın bilmediği bir şeyi mi biliyordu?
Ne değişti de aynı mal şu an 60 dolardan fiyatlanıyor?
Piyasa çoğunluğa uyuyor ama çoğunluk her zaman haklı değil, haklı olmadığı gibi çoğu zaman para da kazanamıyor.
Bu mantıklı ama bunu bilerek yapılabilecek en iyi şey yine de kendi bildiğimizi uygulamak mı?
Şu anda birkaç sene sonra, 3-4 cycle sonra Bitcoin'in 1 milyon dolar olacağını düşünmeyen var mı? Bitcoin sahibi herkes bunun eninde sonunda olacağından neredeyse %100 emin. O zaman fiyat neden bir anda 1 milyon dolar olamıyor? Sonuçta bedava parasında kalıyor Bitcoin.
Bence biraz gizli bir şeyi bilmekten bağımsız sabır ve direnç ölçümü sonrasında karşılığını alabiliyoruz yatırımların. Bitcoin'in 1 milyon dolara anında ulaşmamasının da, gümüşün 60 dolar olmak için yıllarca beklemesinin sebebi de bu. Herkes Bitcoin'in yarın 1 milyon dolar olacağını düşünse belki o da olabilirdi, ama bunu düşünürken ben bile en az 10 sene sonrasından bahsediyorum.