Ben bu konuya maalesef çok hakimim. Yukarıda bahsedilen, daire sayısı yüzleri hatta binleri bulunca toplanan büyük paradan rant sağlayan çeteler benim oturduğum siteye dadanmıştı. Hatta belki bu işin ilk çıktığı sitelerden olabilir. Site ilk açıldığında oturmaya başlamıştık gayet güzel ve huzurluydu, yönetim inşaatçı şirketteydi. Birkaç yıl sonra mafyavari bir oluşum hileyle tehditle ele geçirdi. Sitenin de boku çıktı. 1000 daireden büyük bir siteydi burası. Toplanan para manyak bir miktar oluyor. Site sakinleri çok toplanıp bir şeyler yapmaya çalıştılar ama olmadı.
Şimdi de küçük sayılabilecek bir sitede oturuyorum ve burada bile para mevzusundan çok olay çıkıyor. Site yönetimini sitede oturan bir grup ele geçirdi ama kesinlikle kirli işler dönüyor. Ben toplantıda denetim kuruluna girmeye çalışacağım. Geçen hesapları görmek istedim, doğru düzgün excel bile tutamamışlar. Kesin para da çalıyorlar.
Akp'ye pek güvenilmez ama devletin el atması bazı çok kötü yerler için iyi olabilir.
Son cümle işin özeti aslında, güven olsa zaten el attıkları yerden sorun yaşamayız sanardık. Ama hiç güven yok, buradan bile kendileri için rant sağlayabilirler bunlardan her şeyi bekleriz.
Daha önce bir sitede yönetim kuruluna girmiştim, o kadar kişi istemiyordu ki iş bana kalmıştı. Karar defterine yazı yazmak bile işkenceydi, karar almak için ne çoğunluk toplanıyordu ne de doğru düzgün iş yaptırılabiliyordu orada da mesela. Şirket yönetsin ama biz uğraşmayalım demiştik