Böyle pisliklerin ülkede barınabilmesinin sebeplerinden birisi de polisimizin yetkilerine konulan sınırlar. Yani durum öyle bir noktaya gelmiş ki teröristler için bile öncelik öldürmek değil de bacağından yaralamak falan haline gelmiş. Eski operasyonlar geliyor aklıma. Polisimizin yetkileri bundan çok daha genişken böyle olaylar daha kolay kontrol altına alınabiliyordu. Şimdi neden böyle oldu? Bizim önceliğimiz her zaman ülkeye zarar verme amacı taşıyan bakterileri etkisiz hale getirmek değil mi?
Önce şunu düzelteyim değerli arkadaşım, Polisin yetkisi hiç bir zaman geniş olmadı Türkiye’de Özellikle de son 20 yılda Bu konunun başka konularla ilgisi olduğunu duydum bir kaç kaynaktan ama hiç birini foruma yazamıyorum, bu da beni üzüyor Polis hiç bir zaman bu ülkede yetkilerini tam olarak kullanamadı özellikle de vur yetkisini yani vur yetkisi diye bildiğimiz, PVSK md 16’da düzenlenen Zor ve Silah kullanma yetkisinden bahsediyorum
PVSK md 16 der ki orantılı güç olarak polis karşıdaki şahısı durdurur burada orantıyı polis içinde bulunduğu tecrübe ve olayın riskini göze alarak yapmalıdır ama iş burada öyle olmuyor şimdi biz bir olayla karşılaşıyoruz ve şahıs elinde bıçakla bize geliyor o durumda bile havaya önce sıkmamızı bekleyen bir adli yargı var ayrıca şahısı neden bacağından vurmuyorsunuz diye mahkemede kasten suçlamasıyla yöneltilen suçlamaları çok duyuyoruz biz atışlarda daima göğüs çizgisinden vuruyoruz ve öyle eğitim alıyoruz yılda 600 fişek eğitim için yakıyoruz bu eğitimlerin hepsinde göğüs nişan bölgesi olarak veriliyor ama adli yargıda maalesef ki bacağından vurmadığımız için yargılanıyoruz zaten sorun bacaktan vurmak kardeşim bacaktan vurmak en zor olan şey arada mesafe var ve yaklaşık 6-7 cm genişliğinde bir yerde vurmanı bekliyorlar kaldı ki bacaktan vursan da tehlike tam önlenemez şahsın elinde bıçak var sallasa sana saplanma ihtimali var ama şahsı vurduğunda meslekten men + cezaevi riski yaşıyorsun
Gelelim şehitlerimize abilerimizin mekanı cennet olsun şimdi bazı durumları herkes bilmez Yalova ilinde Özel Harekat unsuru bulunmuyor Özel harekattan ayrılma abilerimizin Terör Operasyonel Birimlerde görevlendirmeleri oluyor Özel Harekattan çıkma abiler Terör şubeye geçer ve TOPER’de böyle operasyonları düzenlerler genelde PÖH olan illerde koordine yaparlar çalışmayı ama burada PÖH olmadığı için tek tim olarak gitmişler Neticesinde de olay gerçekleşmiş ve şahıslar ateşlerle karşılık verince 3 abimiz şehit, 7 abimiz yaralı olmuş Allah şehadetlerini kabul etsin kalanlara sabır ve şifa versin
Yaşı emekliliğe yakın, hak ediş olarak emekliliği maaşlı şekilde hak etmiş olan polislerin neden emekli olmayıp çalıştığına gelirsek emekli olunca 1/3’e düşen maaşları yüzünden özellikle bu abilerimiz bu yaşlarda bu operasyonları yapıyorsa geçinme derdi yüzündendir bunu da söylemek gerek
Az önce okudum bazı arkadaşlar ele geçirilenleri yazmışlar buraya yazamam gizli bilgi olarak geçiyor ama şahıslardan 4 tanesinin uyruk olarak başka bir uyruklu olduğu söyleniyor (teyide muhtaç bilgidir kesin değildir yaymayalım) ekstra vatandaşlıkları olduğu söyleniyor yani bu da bizi üzen ayrıca bir durum bir de bu şahıslarca uzun namlulu otomatik tüfekler, bir PÖH timine yetecek mühimmat ele geçirildiğini düşünürsek bunların ikmalini nasıl sağladıklarını araştırmak lazım o köyün zaten DAEŞ sempatizanı olduğu ve iyice orada örgütlendikleri bilgisi var leşlerin fotoğraflarını da gördük tabi
Giden 3 şehidimize oldu, geride bıraktıklarına oldu Allah geride kalanlara sabır versin de kardeşim ateş düştüğü yeri yakıyor be neden bu oldu?