Αλήθεια τώρα; Εγώ αν λάμβανα τέτοιο mail θα το αγνοούσα αμέσως ως spam. Αν δεν είχε συμφωνήσει ποτέ για υπηρεσίες με χρέωση τότε απλά γράφει μέσα στον Optima λογαριασμό του -5 ευρώ; Δηλαδή θα τον χρεώσει ουσιαστικά με το που κάνει μια κατάθεση; Τι να πω, δεν το έχω ξανακούσει ποτέ, αλλά δε μου φαίνεται απίθανο. Στη θέση του απλά θα διέγραφα το λογαριασμό μου και δε θα έκανα ξανά κατάθεση εκεί.
Σίγουρα δεν ήταν scam το mail; Έκανε login στην Optima και του έδειξε -5;
Πώς login χωρίς e-banking

Θα πρέπει κάποιος να πάει από κατάστημα να πάρει ιστορικό πράγμα το οποίο είναι ανούσιο αν δεν θέλει να έχει καμία σχέση με συγκεκριμένη τράπεζα. Απλά το άλλο που ισχύει επίσης είναι πως με αρνητικό υπόλοιπο μπορούν να ισχυρίζονται ότι έχουν άλλοθι να μην κλείνουν τον λογαριασμό.
Γενικά το θέμα αρνητικού υπολοίπου το έχω αντιμετωπίσει και εγώ με τράπεζες στην Ελλάδα γιατί πολλές φορές δέχονται χρεώσεις από τρίτους αντί να τις απορρίπτουν και ας έχεις μέσα 0€. Πλέον που οι τράπεζες αποφάσισαν να εισάγουν συνδρομές χωρίς να ρωτήσουν κανένα μπορεί και να τραβάνε λεφτά υπό το μηδέν υπόλοιπο με αυτήν την αφορμή ίσως.
Ξεχνάμε ότι ζούμε σε μία χώρα που πριν από μόλις 10 χρόνια υπήρχε ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρώ ανά καταθέτη

Δες το θετικά:
Πολλοί τότε ανακάλυψαν ότι υπάρχει το BTC για ελεύθερες συναλλαγές. Και κόστιζε μόλις $300...
Αντίστοιχα οι Ρώσοι με το SWIFT.
Και που να δεις το CBDC ->
μόνιμα capital controls.
Οι ΜένουμεΕυρώπηδες θα φάνε καλάαααα...

Βγαίνω εντελώς offtopic αλλά πώς νομίζεις ότι θα ήταν εναλλακτικά η ιστορία της ελληνικής οικονομίας αν δεν έμπαινε ποτέ στην ευρωζώνη; Τι επιπτώσεις θα είχαμε από την κρίση του 2008 στις ΗΠΑ; Έχω ακούσει πολλές φορές την άποψη ότι θα είχε καταρρεύσει νωρίτερα, αν και δεν έχω ακούσει να εξηγούν το μηχανισμό με τον οποίο θα συνέβαινε αυτό...
Μην ντρέπεστε να κάνετε νέο νήμα συζήτησης είναι ενδιαφέρον αλλά άλλο ζήτημα τελείως