Bugün burada yılın ilk gününde bir özgürlük manifestosu konuşalım istiyorum. 2026 yılına girerken kendinize verebileceğiniz en büyük hediye, cebinizden paranızı, ciğerinizden nefesinizi ve zamanınızdan geleceğinizi çalan o dumanlı esaretten kurtulmaktır.
Sigara, dünyanın en sinsi ve legal uyuşturucusudur. Kapitalizmin en büyük illüzyonlarından biri; hem sağlığınız için vergi ödüyorsunuz hem de yavaş yavaş ölmek için para harcıyorsunuz.
Stresimi alıyor ya da sosyalleşiyorum gibi klişelerin ardına sığınmayı bırakalım. Gerçek şu ki sigara içen biri olarak o güzelim ortamlardan kopup kar kış demeden kapı önlerine kaçan, üstü başı leş gibi kokan ve aslında sadece kanındaki nikotin çekilmesini dindirmeye çalışan bir mahkumsunuz.
Bıraktığın ilk 4 gün çok zor olacak. Kabul. Vücut bir şok yaşayacak ama 4. günden sonra o ağır koku üzerinden kalkacak, yemeklerin tadını gerçekten almaya başlarsın. Merdiven çıkarken tıkanmadığını, cildinin parladığını fark ettiğinde emin ol ben kendime ne yapıyormuşum diyeceksin.
Sigara içenler cool değil, bağımlılığın kucağında çırpınan insanlardır. Onlar sana değil, aslında senin o dumansız ve özgür haline imreniyorlar.
2026'da öksürük yok, reflü yok, o berbat koku yok. Sadece derin bir nefes ve kaliteli bir yaşam var.
Hemen, şimdi, şu an o son dalı kırıp atın. Çünkü 2026, sizin gerçekten yaşamaya başladığınız yıl olacak.