İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda susuzluktan şehit olan Hayrullah Halit Kahraman’ın annesinin ifadesi ortaya çıktı: (Timur Soykan)
• Oğlum, ‘Anne burada su yok, hep susuz kalıyoruz, aç kalıyoruz’ diyordu. Son konuşmamızda, ‘Anne dolabı su ile doldur, gelince kana kana içeceğim’ dedi.
• Oğluma, ‘Aç kalma, dikkat et kendine’ dediğimde, oğlum ‘Anne ekmek bulamıyorum ki yiyeyim. Burada su yok, susuz kalıyoruz. Yemek için sıraya giriyoruz, sıra gelene kadar yemek bitiyor, aç kalıyoruz’ dedi.
• Her konuştuğumuzda, ‘Anne hep susuzuz, su yok. Burada bahçedeki muslukların hepsi kırık. Bir tane otomat var. Otomatta su çok az olduğu için bizden önce gidenler alıyor. Kartı olanlar otomattan su alabiliyor’ diyordu.
• Söylediğine göre, 4 saatten fazla güneşin altında sabit bekletiliyorlarmış. Erler bayılıp düşüyormuş, kimse müdahale edemiyormuş, revire götürmüyorlarmış.
• Küçük ayakkabı vermişler. Oğlum telefonda bana, ‘Anne ayaklarım yara ve şiş. Ayakkabı değişikliği istedim, reddettiler. Terlik istedim, onu da reddettiler. Revir talebimi de reddettiler. Ayaklarım çok acıyor anne’ dedi.
• Her gün oğlumun açlığını ve susuzluğunu duymak beni kahretti.
• Oğlum, ‘Anne bende unutkanlık başladı. Her şeyi unutuyorum. Bugün günlerden ne?’ diye sordu.
• Şehadet haberinin ardından anne, ‘Oğlumu neden susuz bıraktınız’ dediğinde, komutanlardan birinin ‘Anne, sosyal medyadan duydukların yalan haberler’ dediği öğrenildi.
Allahın suyundan ne istedinizde vermediniz lan
https://x.com/taghaberleri/status/2008493335934075355