yarışamaması değil sorunun kaynağı bir ürün üreteceksek illa iktidara yanaşmak zorunda kalmamız ya yanaacaksın yada yok olacaksın kendi bireysel gücünle birşeyler yapamıyorsun.
Ülkede sanıyorlarki sadece togg elektrikli araç üretiyor başka üreten yokmu? traktör üreten bile var ama adını anan varmı? çünkü sistem diyorki ya benide besleyeceksin yada yok olacaksın.
Düzen bizde hiç değişmemişki zaten bireysel başarılar elde edildiğinde bir süre sonra sisteme dahil olmazsan sistem elindeki mala çöküyor. Bu ülkede başarılı oluyorsan ya uyuşturucu satıyorsun yada birilerinin parasını aklıyorsun
Buradaki darbeyi en çok gençler yiyor kendisini geliştirmek isteyen gençler pcb bastırıyor örnek ürün alıyor vsvs çin tarafı cidden elektronik konusunda cennet elinde lcd paneli çalışıp devresi bozulan bulamadığın tv monitör herneyse 2000 tl'ye çalıştıracak board buluyorsun tr'de bunları bulma ihtimalin sıfır.
Zamanında 771 pinli işlemcileri 775 pin anakartlara takabileceğin bir ticker veya nasıl desem bilemedim bir hile vardıı aliexpress'den google vb sunuculardan çıkma işlemcilere mod yapıp tr'de cok komik rakamlara o dönem için 30-50 tl gibi pc'nin 4 çekirdekli canavarlara dönüştürüyorduk aynı şekilde oem ram vs gibi neler neler var.
ardunio lar bunların sahteleri vsvs istediğin herşeyi abi çok komik fiyatlara bulabilirsin
Bunlar sözde gençlere destek paketleri vs saçmalıklarla geliyorlar ama gençlere yapılabileck en büyük darbeyi yaptılar bu gençler bir şekilde yarışmadasada en azından çin'deki gençlerin ulaşabildiği teknolojilere az çok ulaşıyordu. şimdi asgari ücretle geçinen aile fertleri gelsin bu çocukların ihtiyaçlarını tr'de görsün görebilirse.
Türkiye yapılmış herhalde en büyük 2. hatadır. 1. hata ise paypaldı paypal kullanarak ev geçindiren nice insanlar tanıyordum tr'de ürün üretip satan vsvs.
Düşünün şimdi
bir saat düşün biri 15 bin tl aynısı 40 dolar ben enayimiyim lan tüm dünyanın 40 dolar ödediği bir ürüne 15 bin tl ödüyorum kargo ile sadece 94 dolar sikinde bu kadarda sikmeyin.