Google'a barajları kim yapar diye sordum, DSİ diye bir kurum var o yapıyor dedi. Nedir bu DSİ dedim Devlet Su İşleri dedi sayfasını gösterdi, aynen şöyle yazıyor.
"Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, ülkemizdeki bütün su kaynaklarının plânlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu, Merkezi Yönetim Bütçesine tabii özel bütçeli yatırımcı bir kuruluştur."
DSİ Sayfası"Bir kamu kuruluşu olarak kendine verilen; taşkın koruma, sulu ziraati yaygınlaştırma, hidroelektrik enerji üretme ve büyük şehirlere içme suyu temini yanı sıra Belediye Teşkilâtı Olan Yerleşim Yerlerine de İçmesuyu temini gayelerini etkin bir şekilde yerine getirebilmesi bakımından, söz konusu dört maksadın ortak noktası olan baraj çalışmaları konusunda öncelikli faaliyetlerini sürdürmektedir.
Bu sebeple DSİ Genel Müdürlüğü ülkemizde barajlar yapan bir kuruluş olarak bilinir. Aynı zamanda ülkemizdeki su kaynaklarının çeşitli kullanım maksatlarına tahsisinde otorite kuruluştur.."
Tüm bunlara bakıp öğrenmek 30 saniye sürdü. Şimdi ülkenin liyakat sahibi olması beklenen atanmış bakanı çıkıp diyor ki baraj yapmak belediyenin görevi.
Kim yapıyorsa yapsın baraj ihtiyacı varsa karşılansın ülkede çok büyük bir su sorunu geliyor bir an önce önlem alınmalı. Çok geç olmadan hazırlıklar tamamlanmalı önümüzdeki yüz yılın belki en önemli konusu su olacak.