|
January 16, 2026, 08:52:46 PM Last edit: January 16, 2026, 10:40:11 PM by Akkaali |
|
Atatürk, siyaset üstü bir kavram olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bana göre en büyük değeridir. Seveni olur, sevmeyeni olur anlarım, bu ayrı bir konudur. Ancak saygı duymak bir tercih değil, bir zorunluluktur. Ne yazık ki ülkemizde bazı yapılar ve bazı yobaz zihniyetler Atatürk’e açıkça düşmanlık besliyor. Hatta kimi zaman bu çevrelerin, alınan kararlar üzerinde etkili olduğunu görmek mümkün. Onlara göre Atatürk ‘ayyaşın teki’ gibi yaftalarla anılıyor. Oysa bu insanlar özgür bir ülkede, bir cumhuriyette, eksikleri olsa bile bir hukuk devleti ve demokraside yaşamanın kıymetini bilmiyorlar. Etrafımıza bakmamız yeterli: Suriye, Afganistan ve İran. Cumhuriyetin ve laikliğin neyi engellediğini, neyi mümkün kıldığını bu örnekler açıkça gösteriyor. Ben Atatürk’ün her şeyi tek başına yaptığını iddia etmiyorum. Ancak onun askeri aklı, liderliği ve dehası olmasaydı bugün bu ülkeden söz etmek mümkün olmazdı. Şimdi kalkıp onun adını, simgesini, hatırasını bu ülkeden silmeye çalışıyorsunuz. Karneden mi siliyorsunuz? Silin. Devam edin. Nafile. Çünkü bazı değerler vardır; büyüklüğü kâğıtlara, resimlere sığmaz. Unutturmaya çalıştıkça daha da güçlenir.
30 Ağustos 1925 - Kastamonu Atatürk’ten küçük bir alıntı ;
Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, medeniyet tarikatıdır.
|